Skip to main content
  • jay tripwire
  • 19.12.2012.

Inovator house glazbe u Sirupu

Pored Frankiea Knucklesa, Larrya Hearda, Charlesa Webstera, Atjazz i Toma Middletona i kanadski dj/producent Jay Tripwire stoji zapisan kao inovator house glazbe.

Naslovna foto

jay tripwire

U tu ga je kategoriju 2010. uvrstio Future Music pa iako ga se najviše sjećamo po tripoznom tzv. west coast deep houseu i izdanjima za kultni Tango i Nightshift od prije 10-ak godina, Jay Tripwire nije nikad bio aktualniji. Koliko je aktualan njegov glazbeni odabir imate priliku čuti ove subote 22.12. u Sirupu ukoliko preživite smak svijeta naravno.

Jay Tripwire profesionalni je DJ, u punom smislu riječi. Odrastao je u siromašnom dijelu Vancouvera, bavio se borilačkim vještinama kako bi preživio u nasilnom susjedstvu i odlazio na ilegalne industrial partyje po skladištima na periferiji grada. Sa 16 godina je izbačen iz škole, nakon čega sa vrećom kovanica kupuje svoje prve gramofone, a nerijetko je, umjesto na hranu, novce potrošio na ploče. Prve gaže dobio je upravo na tim lokalnim warehouse partyjima, na kojima se rađala rave scena i na kojima je, donedavno, plesao. Počeo je, tako nastupati kao “opening” i “closing” act, odnosno u terminima koji su bili najmanje popularni među lokalnim DJ-ima. Slao je kazete sa svojim snimkama poštom promotorima u druge američke i kanadske gradove i tako si omogućio prve bookinge van grada.

{youtube}1bXHurrzGPk{/youtube}

No, 1999. kad po prvi put odlazi u London njegova će karijera procvasti, a bilježit će i prve uspjehe kao autor. U desetak godina Jay Tripwire skupio je gotovo 200 singl izdanja na vinilu, što ga čini jednim od najplodnijih deep/tech house autora. Prošao je put od začataka žanra, bio jedan od njegovih zaštitnih lica u najboljim godinama te se vješto zadržao na sceni u modernom tech house revivalu, što je i vidljivo iz njegovih posljednjih uradaka.

Uz Jaya će nastupiti i Pytzek te Arszenik uz ulaz od 50kn. Mi djelimo dva upada za ovu večer ukoliko u komentaru na članak navedete izdanje Jay Tripwirea koje mu je izdao Evil Eddie Richards?

sea star desk
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju