Skip to main content
  • vinyl dinner
  • 19.12.2012.

Popis stanovištva otkrio zabrinjavajuće mali broj DJ-eva

Unatoč vjerovanju da je u Hrvatskoj jako puno DJ-eva u odnosu na broj stanovnika, te da je to jako popularno zanimanje, rezultati popisa stanovništva govore drugačije.

Naslovna foto

vinyl dinner

Prema pisanju portala Nepovjerljivo.com (koji se inače bavi takvim vjestima da naprosto ne povjerujete) Državni zavod za statistiku Republike Hrvatske objavio je da se svega 15.700 građana izjasnilo kao DJ po zanimanju, što je zabrinjavajućih 0,34% stanovništva Republike Hrvatske.

Iako se smatra da bi taj broj ipak mogao biti nešto veći, jer se brojni mladi time bave unutar svoja četiri zida te još uvijek strpljivo čekaju svoj prvi nastup pred publikom, ovaj alarmantan podatak trebao bi potaknuti državu da otvori oči i poradi na tome kako stimulirati mlade i zainteresirati ih za puštanje glazbe po klubovima.

dj profili

Svoju zabrinutost ne kriju ni ugostitelji koji se ovih dana, osim s problemima s fiskalnim blagajnama, moraju boriti i s činjenicom da će u bliskoj budućnosti njihove goste morati zabavljati unaprijed pripremljena playlista, a ne osoba u kutu lokala koja pritišće gumbiće.

Najveća prednost DJ-a bila je u tome što je gostu mogao reći da nema pjesme koju traži ili da ne ispunjava glazbene želje, dok pri puštanju glazbe s playliste ova usluga u budućnosti neće biti dostupna – piše Nepovjerljivo.com.

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2