Skip to main content
  • 13.12.2012.

Iz Berlina u Sirup stiže zaljubljenik u underground

“Event of the month” u bogatom 12. mj. u Sirupu svakako je gostovanje nizozemskog klasičara među DJ-ima, koji već godinama živi i radi – pogađate – u Berlinu.

Piše: 


Matthew Dekay također je jedan od onih koji dolaze iz glazbene obitelji, no kako kaže, roditelji ga nikad nisu tjerali na bavljenje glazbom, iako klavir svira od malih nogu, a prvu je kompoziciju skladao već sa 12 godina. Kao adolescent lagano počinje gubiti interes za klasičnim klavirom, a sve ga više zanimaju sintisajzeri i ambijentalna elektronička glazba poput Vangelisa i sl. Atmosferičnost i melanholičnost u koju se zaljubio kao slušatelj, osjetit će se tako i u njegovim prvim autorskim uratcima pa je tako njegov premijerni singl “Sunblairty” 2001. odmah privukao pažnju, tada vrlo aktualnih i popularnih, progressive house izvođača kao što su Sasha, Deep Dish i Danny Howells. Upravo će mu taj atmosferični progressive zvuk obilježiti prvih nekoliko godina karijere i dovesti ga za pultove najpoznatijih svjetskih festivala, klubova i radio postaja.
{youtube}sdF1xDN-KLo{/youtube}

Ljeto 2008. koje provodi na Ibizi predstavlja novu prekretnicu u Matthewovoj karijeri. Ponovno se zaljubljuje u underground izričaj, ponajviše zahvaljujući Ricardu Villalobosu i Lee Burridgeu, kojeg naziva svojom “glazbenom srodnom dušom”. Ovaj dvojac će se već iduće godine naći u studiju u Berlinu i izdati prvi singl “Wongel” u tandemu za Cecille Records. To će ih dovesti i do pokretanja vlastite All Day I Dream etikete koju su lansirali serijom partyja na krovu jedne zgrade u Brooklynu.

Uz Matthewa 15.12. u subotu nastupaju Felver i Nicole uz ulaz od 60kn i Sirupove popuste od 23 do 01h. 2×1 ulaznica za čitatelje koji napišu barem jednog producenta s kojim je u dosadašnjoj karijeri Matthew Dekay uspješno surađivao.
 

brejcha 2
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju