Skip to main content
  • alt
  • 22.02.2015.

Janko Strižić: Uhvati ovcu ako možeš!

Što rade ovce kada uzmu slobodan dan? Trebaju li i ovce odmor od roditelja? Kakve sve opasnosti nose kamp-prikolice? Može li se ovca sakriti u velikom gradu? Cijenimo li ono što imamo dok to ne izgubimo i kako izgleda konj pantomimičar?

 
Autori filmova Pobuna u kokošinjcu i Wallace i Gromit vraćaju se na velika platna s još jednim dugometražnim filmom. Kuća Aardman izbacila je novo remekdjelo stop animacije na kojoj je naporno radilo preko stotinjak članova ekipe animatora i izrađivača modela, ne bi li dnevno uspjeli napraviti dvije do tri sekunde ovog animiranog filma, originalnog naslova Shaun The Sheep.

alt

 
Janko je jedna pametna i zaigrana ovca koja sretno živi na farmi u Mossy Bottom pod vodstvom Farmera i Blitzera, vrlo dobronamjernog, ali u potpunosti neučinkovitog, njemačkog ovčara.
 
Veselom Janku život na farmi se odjednom učini jednoličnim pa odluči uzeti sobodan dan od svega no stvari krenu krivo kada jedan nepažljivi nestašluk rezultira odvođenjem Farmera s farme i Janko i stado kreću u veliki grad, u kojem će morati ostati inkognito ne bi li pali šaka lovcu na životinje i uspjeli spasiti svoga gazdu.
 
Film je napravljen uglavnom bez dijaloga i oslanja se na komediju situacije i komediju tijela, pa su čak i redatelji pogledali nekoliko nijemih filmova ne bi li bolje shvatili kako prenijeti komični efekt bez riječi.
{youtube}tQvwiOWpj7o{/youtube}
 
Janko, kojeg su nervirali roditelji koji se u sve upliću, u gradu će upoznati malo napušeno psetance imenom Slip  koji će ga podsjetiti da dom i obitelj nisu nešto što se uzima zdravo za gotovo. ovo je avantura jednako za male koliko i za velike i svidjet će se se svima od 5 do 95. Kompanija Aardamn iznova će vas povesti na 85-minutno putovanje kroz ovaj zabavni, napeti filmić pun zapleta, avantura i urnebesnih šala.

alt

 
Zanima li te život kroz oči pustolovne ovce i ne mrziš smijeh i dobru zabavu odgovori nam koje je izvorno ime filma i u petak u podne virni ideš li s Jankom na avanturu u veliki grad s 1×2 ulaznice. Sretno!
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2