Skip to main content
  • alt
  • 8.12.2014.

John Wick: Mijenja li se itko ikada zaista?

Miran obiteljski čovjek, žena, pas, old timer automobil i… tajna. Nema opasnijeg čovjeka od onoga koji nema više što za izgubiti.

 
Svatko od nas nosi u prošlosti stvari koje bi radije da nikada nije morao napraviti, samo, neki su tereti teži od drugih. Svaka medalja ima dvije strane i ono što vidimo nikada nije čitava priča. 
 
John Wick je hodajuća dihotomija, čovjek kojeg je ljubav promijenila i natjerala ga da se povuče iz okrutnog svijeta plaćenih ubojica kako bi sa ženom Helen izgradio novi život i neko vrijeme mu je i uspijevalo.

alt

 
Nakon što izgubi Helen John shvaća da bez nje ništa više nije isto. Ako balansiraš na rubu provalije nije potrebno puno da iznova padneš u mračne dubine. Put do dna je dubok, ali neke stvari su poput vožnje biciklom, nikada se ne zaboravljaju. 
 
Nakon što mu ukradu auto i ubiju psa, posljednji dar od umiruće žene kojom ga moli da ne zaboravi voljeti nakon što nje više ne bude, John (Keeanu Reeves) iskopava sanduk u kojem ga čeka njegov stari život. Odijelo, kao uniforma plaćenog ubojice, arsenal oružja i zlatne kovanice koje služe kao valuta u podzemlju. Do sada je ovo uvijek bio samo posao, ali ovoga puta u mrak njujorškog tamnog naličja kreće s osobnom osvetom i opasniji je no ikad.

alt

 
Ovaj film redatelja Chada Stahelskog i Davida Leitcha nije običan jednodimenzionalni akcijski film. Akcije, eksplozija, pucnjave i borilačkih vještina ne nedostaje, ali ipak ovdje vidimo više. Načinjen je po uzoru na stare noir filmove s sofisticiranim odijelima, interijerima i eksterijerima, malo dijaloga i puno hintova koji ostavljaju da sliku nadopunite sami. 

alt

 
Wick nije ubojica koji ubija zato jer to želi, on je čovjek koji čitavo vrijeme pokušava samo odgovriti na pitanje je li on dobra osoba koja je činila loše stvari ili loša osoba koja je odlučila promijeniti svoj život. Nakon umirovljenja mislio je da je zauvijek gotov s mračnom prošlosti, no njegova samovoljna reaktivacija usisat će ga nazad na možda posljednju borbu. 
{youtube}RllJtOw0USI{/youtube}
 
Vi nam trebate odgovoriti tko glumi glavnog lika Johna Wicka i u petak u podne proglašavamo dobitnika/cu 1×2 karte, za projekciju u CineStar Avenue Mallu, koji će zajedno sa Johnom zaviriti u svijet u kojem se nikada ne biste željeli zateći. Sretno!
 
sonus 1
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sonus 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 2