Skip to main content
  • alt
  • 8.12.2014.

Dixon ponovo najbolji DJ!

Nakon što je ovu titulu ponio i u prošlogodišnjoj anketi čini se da Dixon ipak zna neke tajne penjanja po ljestvicama. Njegove ljestvice su i one tonske i one s ranglistama i, kao i obično, reakcije su podvojene.

 
RA lista nije obična lista najboljih DJ-a jer su neke stvari koje mjerimo jednostavno presubjektivne i preefemerne da ih se na listu uhvati. Poanta liste je da se na njoj nađu imena koja su na naki način ostavila trag u godini iza nas, to je ono što se vrednuje, tako da je ova nagrada zaista ona koja pripada u ruke najvećem radoholičaru. Dixon je još prije kraja festivalske sezone udario oznaku od 100 odsviranih setova i varirao sve od velikih festivala, preko malih skućenih sobićaka do liliputanskih festivalskih okupljanja.

alt

 
Redoslijed dalje je kako slijedi: Tale Of Us, Âme, Seth Troxler, Maceo Plex, Ben Klock, Ben UFO, Mano Le Tough, Rødhåd, Ricardo Villalobos, Jackmaster, Jamie Jones, Richie Hawtin, Marcel Dettmann, Sven Vath, Apollonia, Marco Carola, Adam Beyer, Motor City Ensemble, John Talbot.
 
Moramo primijetiti neke stvari. Kao prvo, ponosni smo na hrvatsku scenu jer su neki od 20 najvećih u ovom globalnom glasanju posjetili baš Lijepu Našu i pružili najrasplesanijoj naciji godine nešto na što da miče svoja nemirna tijela.

alt

 
Druga stvar koja upada u oko je da je branša, čini se, još uvjiek pristrana muškom djelu spektra jer su žene popunile samo 6 od stotinu mjesta. Kao prva tu se tako zatekla tiNi i to na 35. mjestu dok se 4 mjesta niže na 39. našla Ruskinja NIna Kraviz. Na 48. se nalazi Maya Jane Coles, 20 mjesta ispod NIcole Moudaber, na 93. Steffi i na pretposljednjem Anja Schneider.
 
U narednim godinama bismo voljeli vidjeti malo više estrogena na listi, a za sada vas ostavljamo da bacite pogled na čitavi poredak ovdje. Nadamo se da ćete naći i neke od vaših favorita, a tražite li legende bacite oko na mjesta poput 30., 34., 49., 58….
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk