Skip to main content
  • 12.12.2017.

Makedonska senzacija Kiril Džajkovski – dijelimo karte

Ovaj petak rezerviran je za elektro-balkansku senzaciju, Kirila Džajkovskog, koji dolazi u klub Boogaloo još jednom oduševiti hrvatsku publiku.

Piše: 

Klub Boogaloo sljedeća je stanica live nastupa Kirila Džajkovskog zajedno sa vokalisticom TK Wonder te pratnjom benda koji će ovoga petka 15. prosinca zavladati njegovim prostorom romskim limenim glazbenim instrumentima te utjecajem i ostalih balkanskih glazbenih smjerova.

Makedonski glazbenik Kiril Džajkovski počeo je glazbenu karijeru ranih osamdesetih kada je s redateljem Milčem Mančevskim osnovao Bastionjedan od prvih makednonskih elektroničkih bendova. Nakon toga pridružio se Vlatku Stefanovskom i s Leb i sol snimio dva albuma. Njegovo prvo solo izdanje koje je mješavina makedonskog glazbenog nasljeđa i elektroničke glazbe, EP Synthetic Theatre, dobiva niz izrazito pozitivnih recenzija, a američka izdavačka kuća Tone Casualties 2000. godine izdaje i njegov album Homebound.
{youtube}kMUc2Ob9igE{/youtube}

Album dobiva hvalospjeve kritike diljem svijeta, a single Primitive Science uključuje remikse najpoznatijih londonskih producenata i DJ-a – Bushwackea, Subsonic Legacyja i Dreadzonea. Kiril je sudjelovao i na brojnim kompilacijama objavljenima za izdavače kao što su Putumayo, 10 KILO, Pschent Music, Third Ear Music i Distinctive Records. Osim što radi na svojim solo albumima, Kiril Džajkovski piše glazbu za film, televiziju i kazalište.
{youtube}cVzbtbtOj0k{/youtube}

Ova elektro-balkanska senzacija stiže u Boogaloo sa pojačanjem – TK Wonder – s kojom je u više navrata surađivao. Radi se o glazbenici koja je nastupala sa Justice i The Prodigy, a sa Kirilom bilježi i uspješne nastupe pred publikom EXIT festivala. Oboje su imali uspješno predstavljanje i pred hrvatskom publikom prošle godine kada su nastupili na Špancirfestu.

[FBevent]

>Nagradna IGRA<
Dijelimo 2×1 kartu za nastup Kirila u petak – evo pravila:

1. Podijeli OVAJ ČLANAK sa ukljućenom opcijom "javno"

2. Ispod OVOG ČLANKA u komentar nam sa max 2 riječi opiši Kirilovu glazbu/nastup. SRETNO!

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2