Skip to main content
  • 1.08.2011.

Marko Nastic i La-Di-Da na open air-u u Bubi

Makarska Buba Bar nastavlja s programom elektronske glazbe. Tamo je ovoga ljeta prvo svirao Valentino Kanzyani potom Gramophonedzie na after beach partiju a posljednji party odvija se navečer, 3. kolovoza (srijeda).

Piše: 

Naslovna foto

Marko Nastic


Dj Ladida, pravim imenom Linda Stepnickova je zasigurno jedna od najljepših žena koje se bave ovim poslom. Rođena je 24. veljače 1976. godine u Pragu (Češka). Prije DJ-inga bavila se manekenstvom, a poznata je po preciznom stilu miksanja i dinamičnom elektronskom zvuku. U početku svoje dj karijere se koncentrirala iznad svega na melodični groovy techno, dok se danas okrenula primarno minimal technu. Ladida ne radi samo kao dj već i kao producent gdje njen uspjeh počiva na njenom širokom rasponu spektra glazbe i mnogo godina iskustva.

Marko Nastić, jedan od najboljih srpskih DJ-a, počeo se baviti glazbom još kao 14-godišnjak. Veliki utjecaj na njega imao je njegov ujak sa DJ shopom. Zanimljivo je da je još kao maloljetnik imao rezidencije u beogradskim klubovima “Industria“ i “Omen“.
{youtube}u49LI_rWrBI{/youtube}

Danas iza sebe ima mnoštvo nastupa po čitavom svijetu. Osim publike, Marka jednako voli i kritika, kao i kolege s elektronske scene. Sa Dejanom Miličevićem, prijateljem iz djetinjstva, osnovao je 1996. “Teenage Techno Punks“. Surađujući s mnogim gradskim DJ-ima, postao je ključno ime za promociju srpske techno scene. Susret sa Slovencima Umekom i Kanzyanijem označio je početak njegove međunarodne karijere. Rezident programa je Toni Juranović.

Kako biste bili dobitnik jedne od 3 ulaznice potrebno je u FB komentaru ispod članka staviti Vašu najdražu produkciju od Nastića te pozvati svoje najdraže da lajkaju taj komentar. Dobitnici će biti poznati 3. kolovoza do 15h.

sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.