Skip to main content
  • 18.10.2018.

Nagradnjača: Techno Portugalac u Zagrebu i Slavonskom Brodu

"A vida vai" (život ide dalje) – rekao bi ti svaki pravi Portugalac, no "vai" preko granica Portugala ide i u njemu rođeni A.Paul.

Piše: 


Rođen u glavnome gradu i drugom najstarijem gradu Europe Lisabonu, kojeg je po godovima povijesti potukla jedino Atena, A.Paul je danas, nakon 20 godina na sceni poštovani starosjedioc portugalskog elektroničkog techno klana i istaknuti DJ i producent. Naveliko hvaljen i nagrađivan lokalno u svojoj zemlji zakoračio je i na bine najglasnijih svjetskih evenata kao što su Awakenings (Nizozemska), Evolve (Kanada), Nature One (Njemačka), Rock in Rio (Portugal), Syndicate (Njemačka), Ruhr-in-Love (Njemačka), Tecnolandia (Portugal), Aquasella (Španjolska), Liberty White (Belgija), Decibel (Nizozemska) i rasplesao klubove poput Tresora (Njemačka), Fabrica (Španjolska), Row 14-a (Španjolska), Mooga (Španjolska), Panama (Nizozemska), Makumba (Španjolska), Poema (Nizozemska), U60311 (Njemačka), Inoxa (Francuska), Locomia (Portugal), Rocksa (Portugal), Kremlina (Portugal) i Pache (Portugal).

Nakon izlaska prvog albuma 1995. u 90-ima nastaju i Squeeze Records i Onh.Cet Records kao dom mnogobrojnih EP-ova, a 2005. se rađa i Naked Lunch Records za sve vas gladne dobrog techna i povremene ekshibicionističke erotike. Nakon reanimacije Onh.Ceta 2012. nastaju i novi projekti Parallel 125, Dirty Ego, The Light i Xtractz, a ujedno ti stiže i suosnivač MPC Distribution-a koji nastaje u suradnji s Cisco Ferreirom (The Advent) i Michaelangelom. Kad se (ne tako) male ruke slože… Ovaj hiper produktivni Portugalac u dugoj karijernoj zmiji izdao je preko stotinu ploča, nekoliko CD kompilacija koje su domom nazivale značajne label kuće poput Kombination Research, Synewave, Planet Rhythm, Italo Business, Pure Sonik, Theory, Mastertraxx, Beat Disaster, Yin Yang, Impact Mechanics. Oponašanje je navodno, mudri ljudi kažu, najviši oblik laskanja pa se onda nešto ove interne pohvale originalu preslikava i na remix kulturu gdje su njegove radove preuredili The Advent, Ben Sims, Eric Sneo, Angel Alanis, Orlando Voorn, Damon Wild, DJ T-1000, Virgil Enzinger, Robert Armani, Dave The Drummer, DJ Preach, Mike Humphries, Spiros Kaloumenos, Torsten Kanzler, Bas Mooy, Housemaster Boyz…
{youtube}hA60Ggo7ExY{/youtube}
 
Nije li tada zaista baš za zagrliti se od gušta kada imaš priliku ovakvog gosta pozdraviti topotom stopala i u Hrvatskoj i to čak na dvije lokacije – u Zagrebu i u Slavonskom Brodu. Zagrebačka runda čeka te na flooru DEPO kluba u petak, 26. listopada orbitirajući kao razmazani val mogućnosti najboljeg provoda oko techno jezgre Elektrona, a pridružuju mu se Olmos Moog (Moog, Španjolska), Teo Harouda kao i dualni Willy leđa o leđa s René G.

U Slavonskom se Brodu pak u subotu, 27. listopada pleše se u VIPclubu (ex Valinor) pod paskom postljetno povratničke Techno Doze i čini se da je ova doziran baš kako treba jer podršku u techno noći daju i Ertax (Technodrome, Techno Doza), Teychee (Elektron, Urban Divas), Jaxx Pot (Expressed Movement, Proton Radio) i Dubtronic 84 [SB].

No oh! Čekaj, stani, stoj! Kraj najave stoji i kao nagradnjača za Techno Dozin party! U komentarima ispod ovoga članka nam odgovoriš koje godine nastaje Naked Lunch label i eci peci prst ti 26. listopada bira dobitnike za 2×2 upadnice za Slavonski Brod. Sretno it bilo i vidimo se! Dobitnike objavljujemo 26.10. do 12h.

Ulaznice su osvojili Marko Komšo Ivanović i Ana Božinović. Pošaljite točne podatke (ime i prezime) u inbox KS na Facebook fan stranici.

brejcha 2
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju