Skip to main content
  • 18.10.2018.

DJ Jock, E-Base, Shipe, PEZNT i Kosta Radman vrte na Amsterdam Dance Eventu

I počelo je. Tulipani i klompe nizozemske globalne liberalne meke povlače se u sjenu u korist 23-godišnjaka Amsterdam Dance Eventa koji će od 17. do 21. listopada povezati grad u kakofoniju elektronike, tehnologije, plesača, izvođača, predavača i saznanja.

Piše: 


ADE i ove godine u 23. rundi glazbeno/organizacijske izvrsnosti ne razočarava granajući se na preko 150 lokacija na ovih čitave godine iščekivanih pet jesenskih nadnevaka, a nekima od njih će ječati i pod domaćim prstima trenutno posuđenima amsterdamskom križištu. Posvojeni Nizozemci po vizi glazbe u ovom ADE izdanju su DJ Jock, E-Base, Shipe, PEZNT i Kosta Radman.

Jock i Shipe bili su dio kick off partyja u Melkwegu koji se održao u utorak 16.10.. Jock je jedan od najjačih izdanaka nove generacije. Ako na mladima svijet ostaje u prilično je dobrim i sposobnim rukama. Dobitnik Ambasadora za naj techno DJ-a 2017. bilježi svoj globalni proboj sjedanjem za obiteljski stol Coxova i Rundellova Intec Digital labela. Shipe je pak neraskidivo povezan s zagrebačkim plesnim odgojem koji jest Boogaloo i Future Scope partyjima. Na sceni već desetljeće, raste i razvija se s njome da bi trenutno najbolji izraz sebe žanrovski pronašao u modernom technu s debelim bass linijama i funky ritmom.

Ista dvojka u petak će se zateći i u Amsterdamskom InDeep'n'Dance Record Storeu gdje će im se pridružiti i E-Base, zagrebački DJ i producent sa 30 godina iskustva no što većina koja pleše ima svjećica na torti, začetnik tech Rooma i još toliko stvari da bi nam tvoj oftalmolog zamjerio da ih sada sve navedemo. Svaki od gospode, koju ćemo moći pratiti i na live streamu ovdje, imat će po sat vremena da predstavi svoju estetiku unutra shopa od 15- 18 sati gdje Shipe kreće prvi, slijedi Jock, da bi E-Base udario konačni pečat na domaću šihtu u trgovini.

Četvrtak 18. listopada Kosta Radman se penje u Amsterdam Tower. Ako si pratio spiralu Ambasadora, znaš da je gospodin Radman kući ponio nagradu za najboljeg domaćeg EDM DJ-a, da je dugotrajni rezident zrćke Papaye i da je to isti onaj koji je podigao neočekivanu buru svojim prvim službenim singlom "Bellerophon" nakon što ga je vjerno pučanstvo interneta proglasilo novim singlom Swedish House Mafie.

PEZNT ti je pak domaći dvojac koji je kroz protekle dvije godine eksplodirao domaćom i globalnom house scenom. Blacksoul je starješina scene s 15 godina uz glazbu no PEZNT nastaje spajanjem s kolegom mu Mark de Line-om s kojime u tandemu zavaruje svoju priču s onom Defecteda te postaju jedan od najprepoznatljivijih domaćih izvoza globalnom uhu pa tako vibriraju na nekoliko amsterdamskih rundi. 18. listopada pojavljuju se na Cruise Music i R.S.R: Showcaseu, 19. slijedi plesnjak s Defectedom, 20. house lije sa Trutopia pres. The Night Mayors, a 21. listopada se ne vjeruje u ništa drugo osim Strictly Rhythm.


 

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2