Skip to main content
  • 25.11.2014.

Naklada Ljevak Giveaway

Naklada Ljevak nalazi se u Zagrebu na Trgu Bana Jelačića, te poklanja dvije knjige biblioteke POP (biografije stranih i domaćih glazbenih zvijezda i knjiga koje prate POP kulturu).

Piše: 


Naklada Ljevak jedan je od vodećih hrvatskih izdavača s tradicijom dužom od pola stoljeća. U novome tisućljeću ostaje vjerna interesima nacionalne kulture i nastavlja sa svojim već renomiranim bibliotekama, Povijest umjetnosti, Vrhovi svjetske književnosti, Religija i mistika, Kultura i civilizacija, ali uvodi i nove.

TAMNA STRANA ROCKA
Zašto je nadahnuće za mnoge od najboljih albuma suvremene glazbe, od zbirke sirovih protopunk budnica na prva dva albuma The Stoogesa i Bowiejevog europeiziranog art-rock čudovišta Low do najboljih ostvarenja Milesa Davisa ili Kurta Cobaina, proizašlo iz najmračnijih kutova ljudske psihe? Kako bi pjesme 'ludog dijamanta' Syda Barretta zvučale da je njihov autor, metaforički kazano, pripadao svijetu običnih ljudi, a ne ondašnjem psihodeličnom rock podzemlju prošaranom svakodnevnim LSD-tripovima? Još izravnije: gdje je granica između genijalnosti i ludila?

URLIK ZVIJERI
U ovom prvom atlasu posvećenom fenomenu heavy metala, Ian Christe prikazuje panoramsku perspektivu ovog mračnog i često puta zabranjivanog glazbenog žanra. ’Urlik zvijeri’ je definitivna i potpuna povijest heavy metala koja donosi: priče o histeriji na koncertima, dramatičnim sudskim optužbama protiv metala i glazbenim trijumfima; sažetke o podžanrovima u kojima se objašnjava black metal, power metal, thrash metal, nu metal, death metal itd; više od stotinu rijetkih i dosad neobjavljenih fotografija; sažeti grafički prikaz tridesetogodišnje povijesti metala s najvažnijim datumima i događajima, te popisima vezanima uz temu metala uključujući 25 najboljih heavy metal albuma svih vremena.

1. nagrada
Knjiga "Tamna strana Rocka"

2. nagrada
Knjiga "Urlik zvijeri"

Knjige će osvojiti čitatelj ili čitateljica KS koji točno odgovore na nagradno pitanje: Kako se zove hrvatski izdavač s tradicijom dužom od pola stoljeća koji Vam poklanja knjige "Tamna strana rocka" i "Urlik zvijeri"?

Točne odgovore pišite isključivo u Facebook komentaru ispod ovog članka. Obavezno uključite opciju "Također objavite na Facebooku / Post on Facebook), te pozovite prijatelje da stisnu LIKE na Vaš komentar. U slučaju više točnih odgovora, nagradu će osvojiti točni odgovori s najvećim brojem lajkova. Pobjednike ćemo proglasiti u petak, 28. studenoga 2014. godine u 12 sati.

sea star desk
soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.