Skip to main content
  • sunbreeze festival
  • 9.07.2012.

Počinje Sunbreeze festival

Samo dva dana nas dijeli od početka drugog izdanja vodičkog Sunbreeze festivala koji će od 11.-14.srpnja ispuniti sva očekivanja ljubitelja kvalitetnog house zvuka.

Naslovna foto

SunBreeze festival

Organizator je ove godine odabrao legendarne DJ-e, producente i glazbene inovatore pa će ove goine live nastupe začiniti prekrasni vokali Carolyn Harding i Natashe Watts ili pak Pete Simpsona čiji glas je dugo vremena bio prateći vokal Lisa Millet i Jocelyn Brown.

Bert Bevans, Victor Simonelli i DJ Yass još od 70-tih se bave plesnom glazbom pa u njihov glazbeni odabir ne sumnjamo. Victor Simonelli je jedan od pionira njujorške underground scene, nazivaju ga još i dijelom „house royallitija“, odrastao je u vremenu disco-ere u kojem je slijedio očeve stope i studirao audio injženjering.

DJ Yass je pak predstavnik pariške house scene i najmlađi pariški rezident koji je to postao već s 19 godina, a sad je iza njega već 21 godina iskustva te nastupi  po cijelom svijetu uključujući i najveće Pacha (Defected/Ibiza), The Privilège (Ibiza), Ministry of sound (London), Club Air (Tokyo), Deep L.A (Vanguard/Hollywood-USA), Southport weekender (UK), MAD (Švicarska).

{youtube}2FWcBMM3TTE{/youtube}

Neki od ovih izođača polazište su house glazbe kao što je Groove Assassin kao nezaobilazno ime deep underground housea, u njegovim setovima možete čuti sve od funka , jazz funk, latina, soula i diska. DJ Romain, N´Dinga Gaba, Stereo Mutants, Patrick Bo:, DJ Nermin, Soul Cola, Steve Paradise, DJ Leandro, Rony Breaker, Stefanolapaglia i domaćini Opium Bros redom su znalci kad je riječ o glazbenom ukusu. Detaljnije o svakom od navedenih izvođača možete saznati ovdje.

Kao i prošle godine festival se održava u popodnevnm satima u beach baru Jamaica, a noću u klubu Opium, a detaljan raspored i vrijeme nastupa saznajte na službenoj stranici festivala.

SPECIAL – PATRICK BO MIX
{enclose /special/may_sexy_summer-mix.mp3}

Ulaznica za sva četiri dana i potpuno iskustvo morskog house zvuka je 30 eura, VIP ulaznice su 50 eura. Mi vas nagrađujemo i za ovaj festival s 4×1 ulaznicom ukoliko u komentaru na članak napišete dva izvođača koja su na Subreeze festivalu u Vodicama nastupila i prošle godine? Dobitnike objavljujemo vrlo brzo, likeovi vam idu u prilog. Počinjemo i sretno!

sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju