Skip to main content
  • alt
  • 3.02.2015.

Silicone Soul u Zagrebu i Splitu

Zagreb i Split ovoga vikenda plešu u ritmovima Silicone Soula. Započeli su kao duo škotske elektronike na Soma Records, čini se tako davne, 1998.

 
Craig Morrison i Graeme Reedie upoznali su se u školi, dva glazbena kres kamena su kresnula i stvorila iskru i nastaje ova silikonski impregnirana glazbena priča na pozadini živahne i karizmatične glazbene scene Glasgowa kasnh 90-ih.
 
Inspiracija je ležala posvuda i nije bilo nužno da dođe iz elektroničkog svemira, stoga su komadići dolazili iz rocka, reggaea, filmske glazbe, ili pak od nešto nam bližih house i techno umjetnika.

alt

 
Nakon 4, od kritike pohvaljena, albuma i rezidencija posipanih diljem europskog kontinenta, hrpice DJ Mag nominacija i desetljeća Darkroom Dubs labela dečki su ostavili neminovni trag na sceni i isplivali na površinu kvalitetom i radom. 
 
Na zagrebački i splitski floor kao mono stiže Graeme Reedie. Ovoga petka na bivšoj splitskoj Jungli suvereno se vijori zastava drage nam Technotice. Da se Silicone Soul ne bi osjećao usamljeno za pultom čeka vas još jedan stereo leđa o leđa set naše ekipe Galinca Galinca i Jolly Jokea, a tu je i stari lisac Pero Fullhouse.

alt

 
Dan nakon, 7. veljače, Silicone Soul se pojavljuje na malom flooru hibridnog tech house ukrižavanja među zidovima oživljenog stupa party kulture, Boogalooa, pod okriljem Future Scope ekipe. Na malom flooru su s njime iznova i Galinac Galinac i Jolly Joke kao i DJ Mary. Budućnost se čini divna i sočna, teleskopično umnožena u plesne katarze.

alt

 
Da ne biste morali razbijati kasice prasice, izokretati džepove, ili ići u crveno jer želite vidjeti baš sve, Scena uskače sa 2×1 kartom za petak i jednako tako i za subotu. Jedino što mi trebamo je plaća u našoj, do sada već dobro utvrđenoj, valuti osmijehuljaca i komentar na koji party biste željeli poći. Tako da 3,4, sad i kreni s tipkanjem, a za info si virni ovdje u petak, 6. veljače, kada sunce sjedne u zenit. Čuj, nije OK koral, ali poslužit će.
 




sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2