Skip to main content
  • alt
  • 17.03.2015.

Sirup vikend: Fonetika i 13. svjećica CFSN-a

Ma nije li ti drago da je ožujak jedno od onih ispupčenja kada brojiš na člancima prstiju? Tko bi ikad u manje od 31 dan mogao ugurati sve sjajne partyje?

 
Koncentrirana glazba, ljubav i dobro raspoloženje na flooru Sirupa započinju već u petak, 20. ožujka, otvaranjem drugog semestra iz kolegija Fonetike. Gramofonika i vinilingvistika pod katedrom Baste, Sladoleda i Tvrtka još jednom šire vidike, oblikuju um i tjeraju srce da kuca jače. Upad je 30 HR novaca i plešeš od jedan iza ponoći pa do 8 ujutro aka vremena kada sve bake idu na zelenu.

alt

 
I tada, kada se razglas ugasi, fino odeš doma, pojedeš nešto i srušiš se s licem u jastuk. Odmori stopala jer subota donosi jednu proslavu. Stavi si party šešir i izvadi trubicu jer CFSN-čani slave 13-icu rasplesanih godina. A ono od čega ti je toplo oko srca, kao kad mazneš čitavu kutiju Domaćice, jest da je ovo samo prvo od slavlja.
 
Trinaesta je prva godina u kojoj si službeno teenager i kao takvom ti je sada dozvoljeno duriti se na svijet, lupati vratima i derati se na ekipu da te ne razumije. No britanac Jacob Martin, sakriven iza aliasa Hodge, razumije i donosi Bristol New School. Bass i techno scena bila bi beskonačno siromašnija bez njegovih izdanja poput Pollen, Immerse, Idle Hands, Well Rounded…

alt

 
Da Hodge ne bi samovao na partyju mu se pridružuje i mladić Viatori koji je 2013., s 14 pomeo ostale na Nucomers natječaju, a za 4 dana službeno postaje i dio CFSN DJs / CFSN produkcijske ekipe.
 
Tu su još i dva mlada austrijanca Doze koji su oderali u Malom Pogonu Tvornice nakon John Hopkinsa. Fini sočni Tech House za pripremu.
 
Puhanje svijećica traje od jedan nakon što zagrebačke ure otkucaju ponoć, pa iznova do osmice (ovo je puno puhanja, udahni duboko). Upadaš za 45 HR novaca u pretprodaji a ako si jedan od onih koji živi opasno na ulazu daješ 55. 

alt

 
No da novčarka ne bi proizvodila zvuk napuštenog grada, koji se nekako nađe u svim westernima, Klubska te pita koliko godina slavi CFSN 21. ožujka. Virni u subotu u podne jesi li i ti jedan od dvoje eci peci odabranih rođendanđija (2×1). Pa do tada pozdravljamo vas dragi naši!
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2