Skip to main content
  • alt
  • 17.03.2015.

Pogodi čija Lijepa se našla na listi prijestolnica elektronike

Ako si rekao Naša, e tada si u pravu. Renomirani Pulse Radio si je uzeo za zadatak izlistati svjetsku dvadesetku naj gradova i država elektronike.

 
Elektronička glazba je iz nekoliko malih baza postala jedan od najznačajnijih kulturnih fenomena u posljednjih četvrtinu stoljeća. Mali partyji za nekoliko vizionara koji se igraju novim mogućnostima pretvorili su se u festivale koji ukupljaju stotine tisuća ili čak milijune (da, da Love Parade) posjetitelja. Pa se na ovom globalnom party alamanahu zatekla i Hrvatska.

alt

 
Mala zemlja za velike partyje sjela je na listu između Barcelone i Miamija. Pulse je naveo Hrvatsku kao jedan od posebnijih dodataka sceni i kao svjetsku top festivalsku destinaciju:

“Sve više i više ih iskače svako ljeto, u svakom obliku i veličini i rasponu od EDM spektakala kao Ultra Europe, boutique dragulja poput Electric Elephanta i Soundwavea i samo Hrvatskoj svojstvenih The Garden Festivala, Hideouta, Outlooka i Dimensionsa, gdje možete raveati u 2000 godina starom amfiteatru.”

alt

 
Tko se još našao u vrhu svjetskih dance destinacija virni niže. Nimalo loše društvo za balkansku party meku, nimalo loše!
 
20. Detroit
19. Johannesburg
18. Sydney
17. Tokyo
16. Milano
15. Goa
14. Toronto
13. Glasgow
12. Manchester
11. Los Angeles
10. Montreal
09. Bukurešt
08. Barcelona
07. Hrvatska
06. Miami
05. New York
04. Amsterdam
03. London
02. Ibiza
01. Berlin
 
Za više infa o svakoj pojedinačnoj destinaciji klik ovdje i jedan digitalni skok na Pulse Radio.
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2