Skip to main content
  • quenum
  • 11.10.2012.

Teška clubbing kategorija u Sirupu

Quenum, ex glava Cadenza Recordsa i multitalentirani glazbenik s tridesetogodišnjom karijerom te clubber koji savršeno poznaje plesni podij sutra gostuje u Sirupu.

Naslovna foto

quenum

Quenum je francuski DJ i producent sa švicarskom adresom i stažem preko 30 godina u glazbenoj karijeri koji je sve vidio, i svugdje bio. U Londonu s Paulom Nascimentom djelovao je kao Access 58, u Ženevi je s Lucianom podigao na noge i vinuo u zvijezde kultni tech-house label Cadenza, danas dom velikana poput Ricarda Villalobosa i Loco Dicea. Iza njega je šezdesetak glazbenih izdanja objavljivanih na europskim labelima poput Cadenze, Some, Trapeza i Cocoona. Poznat je po dubokom, hipnotičkom zvuku i eklektičnim setovima u kojima vješto i rado spaja tech-house, tribal&bass glazbu.

{soundcloud}https://soundcloud.com/quenum/queunum-podcats-june-2012{/soundcloud}

Navedenu glazbenu šarolikost, živahnost i dugovječnost donekle objašnjava njegov život u Francuskoj, preseljenje u Afriku, putovanja po cijelome svijetu, plesački počeci u  breakdanceu i jazz danceu te vlastito priznanje da je „rođen s glazbom, lud za glazbom i da ne bi nikad mogao živjeti bez nje'".

Uz Quenuma, glazbeno-plesni dirigentski trojac čine Sirupov čovjek iz Ženeve – Ladislav Agabekov poznatiji kao DJ LAD, također iskusan glazbeni igrač s dvadesetak godina clubberskog iskustva, s Quenumom surađuje već  duže vrijeme, a u kolovozu  je na vlastitom labelu Caduceus Records izdao EP Rebirth na kojem je surađivao s Deadbeatom, Dandy Jackom i Andresom Garciom.

 Pridružit će im se i zagrebački DJ LABUD iz kolektiva Extract.

{soundcloud}https://soundcloud.com/dj-labud/dj-labud-deeper-dimensions{/soundcloud}

U petak 12. listopada vas čekuje clubbing teške kategorije, pa se u paru možete prijaviti za naš popis. Djelimo 2×2 upada ukoliko u komentaru na članak navedete u kojem je kultnom zagrebačkom klubu Labud izazivao plesne delirije? ( likeovi vam idu u prilog). Sutra objavljujemo tko je na popisu.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2