Skip to main content
  • alt
  • 11.10.2012.

Villalobos i Herbert remiksiraju Hauschku

Ne brinite, nismo ni mi nikad čuli za Hauschku, ali ako mu stvari remiksiraju imena poput Villalobosa i Herberta, vrijedi odvojiti vremena i poslušati ovog eksperimentalnog pianistu i kompozitora.

Piše: 

Volker Bertelmann aka Hauschka je düsseldorfski eksperimentalni i avantgardni pianista i nekonvencionalni kompozitor, koji je prošle godine izdao hvaljeni album Salon des Amateurs, nazvan po istoimenom klubu u Düsseldorfu gdje svake godine organizira piano festival.

Hauschka je poznat po svojim eksperimentalnim, minimal piano kompozicijama, brojnim suradnjama s glazbenicima različitih glazbenih usmjerenja (Calexico, Mum), inovativan u svom pristupu, koji na ovom albumu koristi piano kao perkusijski instrument, oponašajući ponavljajući ritam koji bi inače čuli u nekom klubu.

{youtube}U97zXZmzw3o{/youtube}

Sada je okupio brojne producente koji su remiksirali taj album, te složio novi album, Salon des Amateurs (Remixes), koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana. Neke od remikseva smo već imali priliku poslušati jer su izašli kao 12'', ali će većina remikseva na albumu biti ekskluzivna.

Herbert, Villalobos i Vladislav Delay samo su neki od remiksera, te samo s tim imenima možemo reći da je okupljena ekipa nevjerojatna, a po ovome što čujemo i album je isto takav. Gore poslušajte original verziju pjesme Radar, a niže remiksiranu verziju od strane vlasnika Kompakt labela – Michaela Mayera.

{youtube}p3sFSiNWWt0{/youtube}

Salon des Amateurs (Remixes):

1. Radar (Michael Mayer Remix)
2. Sunrise (Matthew Herbert's Dawn Mix)
3. Cube (Ricardo Villalobos & Max Loderbauer Remix)
4. Tanzbein (Steve Bicknell – LOST Remix)
5. Radar (Alva Noto Remodel)
6. Girls (Hauntologists Mix)
7. Ping (Tolouse Low Trax Remix)
8. 2AM (Patten Remix)
9. Ping (Vainqueur Remix)
10. Subconscious (Vladislav Delay Remix)

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2