Skip to main content
  • 24.05.2010.

16,000 posjetitelja na partyu desetljeća u Zagrebu

Uzavrela atmosfera od 16,000 posjetitelja pozdravila je Davida Guettu, kralja electro-pop produkcije.

Piše: 

Naslovna foto

David Guetta
 
Subota, 22. svibnja prema našim najavama pisala je povijest kad se na jednom elektroničkom događaju ovakvog tipa u Hrvatskoj skupilo čak i više od najavljenih 10,000 posjetitelja. (među odlomcima pogledajte i video priloge)

U Zagreb su tijekom 22. svibnja pristizale kolone automobila iz cijele Hrvatske. Bilo je registarskih oznaka iz Dubrovnika, Makarske, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke, Pule, Osijeka, Slavonskog Broda, Varaždina i drugih gradova.

Tijekom dana na raznim lokacijama osjetila se odlična atmosfera pred nastup Davida Guette. Iz kafića, fast food-ova, restorana čule su se pjesme Guette a publici se na osmjesima moglo vidjeti tko će i popratiti ovaj događaj.

Kako je noć padala vruća atmosfera pred Arenom se zakuhavala. Tamo smo već oko 20h sreli tisuće sretnih clubbera, željnih da možda po prvi put osjete tako dobru party atmosferu, čuju pokoju notu svoga najdražeg producenta ili DJ-a iz Francuske, uživaju u elektronskom zvuku s tisućama drugih svojih kolega iz obližnjih krajeva.

Arena Zagreb po prvi put je dobila priliku uz ekskluzivnog gosta odraditi događaj desetljeća. Ispred Arene tisuće su još ispijale posljednje kapljice svog pića, plesale na glazbu iz Tuborgov Fan Pita, bilo je tu i zviždaljki te još svakakvih zanimljivosti. Prvi je svoj nastup obilježio DJ Barzu od 22 do 23h. To je DJ koji je pobijedio na Tuborgovom natječaju za nastup na partyu života uz Davida Guettu. Isti DJ zatvorio je i ovaj veliki događaj, svojim tvrđim setom od 04 – 05h. U 23h počeo je D and G te uz zvukove, housea, electra, acida i progressiva lagano promješao publiku i zagrijao ih za nastup Umeka koji je pak počeo oko ponoći i završio u 1h.

Zvuk u Areni bio je izvanredan na parteru kao i cijela atmosfera u donjem dijelu. Tribine su imale svoje prednosti i mane ali zabave i atmosfere nije nedostajalo u nijednom trenutku. Zvuk na sve posjetitelje nije ostavio isti dojam, tako smo naišli na komentare da neki dijelovi tribina nisu bili ozvučeni na razini, odnosno vrisak publike bi omeo zvuk. Ipak parter je bio točka usijanja. Svjetlosni efekti i vizualizacije ponudili su oko 40 moving headova, 2 robota kryomana koji su zabavljali publiku i mijenjali svoj svjetleći izgled iz crvene u zelenu i plavu. Također tu je bio i veliki video zid sastavljen od LED ekrana na kojem su se projicirale 3D animacije uz nastup Davida Guette. Light je odlično popratio glazbene dizalice i breakove šta je dodatno pomoglo napraviti atmosferu do usijanja.

Umek je završio svojim upečatljivim tech techno i minimal nastupom a onda se pokrenula LED rasvjeta s izrazom ZAGREB ARE YOU READY, što je značilo da se na binu penje David Guetta. Prvi njegovi trenuci na bini kao i prva rečenica jasno su nam dali do znanja šta slijedi. Publika je vrištala a David je obznanio kako u Areni ima 16,000 posjetitelja. I onda smo krenuli s DJ setom uz mnoštvo već nam poznatih hitova od samog autora pa do drugih produkcija i remixa, Calvin Harrisa, Steve Angella, Afrojacka, Da Hool-a, Fedde Le Granda, Benny Benassia itd.
{youtube}1bWr8jgLTSc{/youtube}

Atmosfera je dovedena do usijanja, publika je dobila ogroman plus za atmosferu a organizator za dovođenje vodećeg house DJ-a u Arenu te 16,000 posjetitelja što mnogo znači za samu scenu i činjenicu da posljednje vrijeme Arene pune samo rock ili folk izvođači. Ovo je odgovor elektronske glazbe a nadajmo se uskoro će biti još sličnih evenata. David Guetta nastupao je do 04h, kada je pozdravio publiku. Publici se obraćao 3 puta i dizao atmosferu. Osim učestalih hitova bilo je i nekoliko tvrđih produkcija na šta publika ovakvog tipa u nekim momentima nije znala odreagirati.

Naš je rezime, vrijedilo je ići u Zagreb, pogledati i poslušati Davida Guettu, osjetiti barem dašak vibracija na podiju, zaplesati, zapjevati bilo na zvukove pred DJ-a ili glavnog gosta. Vrijedilo je. Uz pokoju sitnicu koja je možda nedostajala ili nije bila na razini, ovaj event, prvi takvog tipa u Areni ima vrlo dobru ocjenu i kod našeg stručnog teama.

Može li se ponoviti? Da, dogodine, a klupski nastup Davida Guette već je najavljen za ljeto 2010.g. u porečkom Byblosu.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2