Skip to main content
  • Love Parade 2010
  • 24.05.2010.

Love Parade 2011. u Hrvatskoj?

Love Parade 2010 održat će se u njemačkom Duisburgu 24. srpnja, a u 2011. prema glasinama očekuje se i prva smotra u Hrvatskoj.

Piše: 

Naslovna foto

Love Parade 2010

 

Nevjerojatna je vijest koju smo neslužbeno doznali posljednjih dana a odnosi se na legendarnu smotru elektronske glazbe – Loveparade. Nakon lanjskog otkazivanja u Bochumu, smotra se održava u Duisburgu ove godine, a izgleda da su njemački ambasadori pokazali interes da parada ljubavi se po prvi put organizira na prostorima Hrvatske, točnije u Zagrebu, također na otvorenoj lokaciji.

Dogodilo se to nakon odličnog interesa za Love Parade @ Boogaloo partijem na kojem je tijekom veljače u Zagrebu nastupila Marusha.

Iako organizator originalnog događaja više nije Dr.Motte i ekipa promotora iz Berlina, Loveparade i dan-danas ima svoje ime i publiku. Organiziran je prvi put prije 1989.g. kada su stotine clubbera išli za jednim kamionom na kojem je bila instalirana glazba a tijekom godina od malog događaja pretvorio se u premijerni svjetski festival gdje je jedne godine prisustvovalo 1,5 miljuna ljudi iz cijeloga svijeta.

Nakon toga licence ovog događaja prodane su svuda po svijetu, u južnu i sjevernu Ameriku, po Europi, Africi i Australiji.

Love Parade je bio događaj koji slavi istovremeno PLUR – Peace, love, unity, respect (mir, ljubav, jedinstvo i poštovanje) te je ugostio svjetski poznate elektronske glazbenike. Prvi problemi krenuli su ulaskom u novo tisučljeće 2004. i 2005. (nije održan) kada više nisu mogli postići dogovore s berlinskom gradskom vlašću a i neki sponzori su otkazali svoje sudjelovanje.

Dr.Motte i Westbam kao idejni osnivači svoju su licencu prodali trećoj osobi i Love Parade je nakon stanke organiziran ponovno 2007.g. No tada je već bio dosta komercijalniji, s imenima iz mainstream glazbe pa je izgubljena ona početna priča koju su dugo njegovali Motte i Westbam. Publika je također pokazala manji interes za posjećivanjem ove manifestacije upravo iz istih razloga ali i zbog previranja.

Od 2007.g. organizira se svaki put u nekom drugom njemačkom gradu.

Navodno se 10. srpnja u Berlinu organizira manji događaj na otvorenom iz protesta, a cilj je povratak Loveparadea u ovaj grad, odakle je smotra i krenula te popularizirala elektronsku glazbu diljem svijeta.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk