Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Skip to main content

BLEMC 2022: Spas i napredak glazbene scene leže u regionalnoj suradnji

U subotu, 8. listopada u banjalučkom Domu omladine održana je treća konferencija posvećena elektroničkoj glazbi BLEMC 2022

Piše: 


U okviru konferencije održana je panel diskusija na temu “Regionalna scena – trenutna situacija, izazovi i mogućnosti unaprijeđenja”, u kojoj su sudjelovali predstavnici velikih regionalnih klubova i festivala:

Ana Veliki (Beograd), Damir Lovrić (Hrvatska), Edib Dautović (Sarajevo), Mladen Tomić (Banjaluka), Strahinja Grahovac (Banjaluka) i Tomo In Der Muhlen (Hrvatska).

U zanimljivoj i dinamičnoj diskusiji, tokom koje je bilo riječi o skoro svim aspektima organizacije i realizacije događaja, isplivalo je nekoliko zaključaka.

Sudionici su se složili da regionalna klupska i festivalska scena nije dovoljno povezana, te da je za njen daljnji razvoj presudan veći udio sponzora, ali i institucija. Takođe, potrebno je da izvođači, artisti, ali i promotori i organizatori podrže jedni druge.

Zanimljiv je i zaključak da su klubovi su veći generatori scene od festivala, te da im je zbog toga potrebno posvetiti više pažnje kroz medije. Generalni zaključak je da svi zajedno trebamo raditi na afirmaciji umjetnika i organizatora sa naših prostora za globalno tržište.

U okviru BLEMC-a održana je i radionica produkcije elektroničke glazbe, koju je vodio slovenski DJ, producent i LIVE act performer Tomy DeClerque.

"I ove godine atmosfera je bilo sjajna, bilo je puno mladih ljudi koji žele da nauče nešto više. Mislim da smo za diskusiju odabrali zanimljivu i aktuelnu temu, kao i za radionicu. Svi panelisti su se potrudili i oduševljeni su konferencijom, a i od ostalih učesnika smo dobili pozitivne komentare, što je veoma važno jer potvrđuje da je BLEMC potreban i da moramo nastaviti sa organizacijom i ubuduće. Hvala svima koji su na bilo koji način podržali konferenciju i dali svoj doprinos da jedan ovakav jedinstven događaj zasija u punom sjaju", kaže Mladen Tomić, organizator BLEMC-a.

Treće izdanje BLEMC-a završeno je kako i priliči – partijem u DKC Incelu, na kojoj su nastupili Mladen Tomić, Tomy DeClerque, Edib D, Robert S i Wade Newhouse.

Izvor: Mondo.ba

Vezani članci