Skip to main content
  • 19.07.2023.

Brazilska house faca Vintage Culture oduševio publiku u Revelinu

Najbolji house DJ prema čitateljima DJ Maga premijerno je nastupio u eminentnom dubrovačkom klubu

Piše: 

Nastavljaju se gostovanja “A” liste elektroničke glazbe u Dubrovniku. Početak tjedna je obilježio dolazak brazilskog DJ-a i producenta Vintage Culturea koji je imao svoj debi na jugu Hrvatske.

Zagrijavanje za brazilsku house facu je odradio DJ Speed. Prekaljeni rezident Culture Cluba Revelin kao pravi domaćin ugostio je partijanere koji su željno iščekivali Vintage Culturea te je postavio temperaturu na uzavrelom plesnom podiju.

Oko 1 i 30 iza ponoći, Vintage Culture je preuzeo pult unutar tvrđave Revelin te odveo partijanere na putovanje duže od tri sata. Iako je predvodnik novog val, brazilski DJ njeguje dugometražne setove i gradnju priče kroz njega. S obzirom da je DJ Speed svoj set završio u nešto lakšim i mekšim ritmovima, Vintage Culture je nastavio u tom tonu te polagano podizao tempo i ritam.

Nakon 40-ak minuta laganog đuskanja i zagrijavanja kukova, najbolji house DJ prema čitateljima DJ Maga je ubacio u brzinu i predstavio svoju lepezu house zvuka. Vintage Culture je svoje ime stvorio s obradama New Ordera i Pink Floyda, a dubrovačku publiku i njene goste je osvojio s novim neobjavljenim remiksom “Somebody That I Used To Know” iza čega su uslijedili njegovi novi produkcijski uradci poput “Tina”, “This Feeling” i “Rock The Casbah”.

Ugodno iznenađenje i reakciju među publikom je izazvao s obradom bezvremenskog hita Faithlessa “Insomnia”, a vrhunac seta je bilo podizanje uzavrele ljetne temperature uz njegove trake s daškom samog ljeta poput obrade “My Paradise” i “Under The Sun”, “Fallen Leaf”, dok se od plesnog podija i dubrovačke publike oprostio s neobjavljenim ID-jem.

Sezona u Culture Club Revelinu traje više od dva mjeseca, a organizator ljetnog klupskog programa Filip Sulić poznatiji kao DANCElectric nam otkriva kako je publika na gostovanja reagirala odlično i da je klub gotovo uvijek rasprodan kada dolazi svjetsko ime što je dovoljni čimbenik koji ukazuje na prepoznavanje kvalitete bukiranih imena ove godine.

Ne samo da su gosti oduševljeni Revelinom, već i sami DJ-evi koji su nastupili. “Svaki od DJ-eva je bio izvrstan, inspiriran, a poslije nastupa bi ostali samo superlativi.

Menadžment svih izvođača bi unutar 24 sata poslali zahvale i tražili da im se ponude datumi za 2024.” komentira DANCElectric koji otkriva da još četiri imena, od kojih su dva s “A” liste, planiraju uskoro objaviti: “To su imena koja će nastupiti u kolovozu, rujnu i listopadu. Posebni naglasak stavljamo na closing vikendu 6. i 7. listopada, za koji pripremamo jednu veliku, spektakularnu završnicu sezone.”

 

Zvjezdano ljeto u Revelinu se nastavlja s gostovanjem Zhua u petak, dok se srpanj furiozno zaključuje uz gostovanja DJ Diesela, Franky Waha, ARTBAT-a i Solarda.

Djeličak atmosfere s nastupa Vintage Culture pogledajte u video sažetcima na Instagramu

 

brejcha 2
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju