Skip to main content
  • 22.08.2023.

Brzi i žestoki na Sonusu: Kas:st, Patrick Mason, I Hate Models, 999999999

Jubilarni Sonus nastavlja oduševljavati tisuće partijanera na paškoj plaži Zrće

Piše: 

Iza posjetitelja Sonusa je još jedna večer za koju bi dobro došla tehnologija kloniranja. Četiri kluba, pregršt atraktivnih imena i različitih elektroničkih pravaca koji se isprepliću tijekom cijele večeri.

Za sami početak večeri, brojni partijaneri su odabrali klub Papaya kao početno odredište i groovy house set Chrisa Stussyja. Nizozemski DJ i producent, osvojio je ranoranioce sa svojim mekšim odabirima koji su poslužili kao vrhunsko zagrijavanje za ono što slijedi u ostatku večeri na četiri plesna podija diljem plaže Zrće. Poseban trenutak za mladog nizozemskog DJ-a je bilo samog zatvarnaje seta, kada je zavrtio jedan svoj ID kojeg publika već neko vrijeme čeka da ugleda svjetlo dana.

Nekoliko desetaka metara dalje od Papaye, u Aquarius klubu kad je otkucala ponoć polovica francuske techno grupe KAS:ST je zauzela DJ pult. Pariški duo poznat je po svojoj inovativnosti te kreativnom pristupu audio-vizualnoj produkciji, što se moglo osjetiti i u samom setu, jer se pripazilo i na vizualni doživljaj u klubu. Dvosatnim putovanje, polovica KAS:ST-a vodila je partijanere Sonusa od laganog melodic housea i techna, preko electronice do sve tvrđeg i trenutno jednog od najpopularnijih podžanrova – hard techna.

Na samom kraju paške plaže Zrće, u isto vrijeme bila je apsolutna pomana. Red za ulazak na plesni podij u klub Kalypso  je bio dugo gotovo stotinu metara, i sve to radi karizmatičnog Patricka Masona. DJ s berlinskom adresom još jednom se pokazao kao pravi showman. Miksanje, plesanje, pjevanje, sve to donosi ekscentrični Patrick Mason. Publika je bila u ekstazi od prvog dropa, a u nekim trenucima se nije znalo jel’ uzdahe publike više mame njegovi plesni pokreti ili glazbeni odabiri. Energičan set donio je žanrovsku fuziju s naglaskom na tvrde ritmove, SoundCloud remixa nije nedostajalo, kao ni vokalnih dionica Patricka Masona.

Tko je došao na Patricka Masona, ostao je i zbog onoga što u nastavku slijedi.I Hate Models, osim što ne voli modele, ne voli ni majice. Uzavrele ljetne temperature na Jadranskoj obali, kao i vrući ritmovi koje je doveo iz Francuske odmah su ga natjerale na trganje majice. Popularni Francuz koji se vješto krije iza maske upakirao jedašak hard trancea, hard techna i industriala u pravu dinamičnu elektroničku feštu. Iako je Patrick Mason bio u prvom planu što se tiče plesnih pokreta, ni I Hate Models se ne srami prepustiti ritmu kojeg svira, a to je publika posebno cijenila.

Spektakularni finiš brze i žestoke druge večeri Sonusa su priuštili 999999999. DJ-evi koji su u Kalypsu vrtili prije Talijana plesni podij su napunili do posljednjeg mjesta, tako da se za set “techno dua iz svemira”, tražilo mjesto više. Dio partijanera je čak odabrao plesati i ispred kluba, samo kako bi uživali u tvrdim poslasticama koje Talijani serviraju. Iako su 999999999 preuzeli pult već u ranim jutarnjim satima, nisu štedjeli prisutne niti malo. Sa svojim avangardnim pristupom hard technu kojeg prezentiraju kroz hibridne i live setove, izvukli su i posljednji atom snage plesača.

Vremena za odmor nema, Sonus je uhvatio maha

Program kreće poslijepodne već od 17 sati, a poseban sunset set će odraditi Joseph Capriati koji je zadužen za današnji after. Večeras nastupaju jošDax J, ANNA,PAN-POT, Adiel, Richie Hawtin

Najbolje trenutke druge večeri, kao i ostalih koje dolaze provjerite na našem Instagram profilu.

 

sea star desk
dobar house mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju