Skip to main content
  • 1.12.2023.

Dodijeljena je nagrada Ambasador elektroničke glazbe u 42 kategorije

Nagrade su za najbolja elektronička ostvarenja u 2023. akterima sa hrvatske i regionalne elektroničke scene uručili poznati prezenteri iz raznih sfera društvenog života Antonia Ćosić, Anna Moor, Adrian De Vrgna, Dorijan Klarić, Dario Todorović, Goran Kovačić, Nina Mia Čikeš, Reper Iz Sobe, Vid Barić…

Piše: 


ZAGREB – Petak, 1. prosinca – Sinoć je u nagrađivanom zagrebačkom klubu Boogaloou održana sedma dodjela nagrade Ambasador koja je ove godine dodijeljena u 42 kategorije Hrvatske i regije.

Dvodnevni program pod okriljem nagrade se nastavlja danas s edukativnim panelima, proslavom 22 godine rada portala Klubska Scena, a manifestacija se završava Endorphin festivalom, inspiriranim hormonima sreće, na kojem nastupa 37 DJ-a iz Hrvatske i regije.

Svečanu dodjelu nagrade tradicionalno je otvorio osnivač nagrade Goran Tomašević koji je sa velike pozornice kultnog zagrebačkog kluba poručio: “Sedmu godinu ulažemo zadnji atom snage za manifestaciju koja ima sve jači značaj u regiji. Vrijednost Ambasadora nije isključivo u odavanju priznanja već okupljanju naše industrije, razmjeni ideja i sklapanju suradnji. Ove godine povezujemo se sa suvremenom umjetnošću i modom, to je još jedan korak dalje u stvaranju bolje prepoznatljivosti elektroničke glazbe u kulturnim krugovima”.

Tijekom same svečane dodjele nagrade Ambasador, održan je glazbeno-umjetnički program na kojem su nastupili nagrađivani Je Veux & Andrea Ljekaj s pjesmom Wonder Never Ceases, Reper Iz Sobe i Anna Moor su izveli pjesmu Tajland. Program svečane dodjele bio je obogaćen s nastupom plesne skupine Flame koja je predstavila riječki brend ulične mode Linija te njenu novu zimsku kolekciju.

Među brojnim kvalitetnim nagrađenim projektima svakako treba izdvojiti da je u nagradama publike za najbolji veliki festival odabran EXIT, dok je najbolji festival hrvatskog promotora  Future Scope festival, titula najboljeg novog regionalnog festivala išla je u ruke BSH pres. Gates of Agartha.

Tvrđava sv. Mihovila, poznata i kao Tvrđava Kulture ljetos je pripremilaevent godine – uz nezaboravni koncert Bonoba. Prilikom preuzimanja nagrade Morana Periša je poručila: “Ovo je svojevrsno priznanje, potvrda da je put u kojem smo preuzeli neku ulogu podržavanja scene, ne samo elektroničke, već i cijele glazbene dobar. Mislim, da je to jedan put na kojim se Šibenik i na kraju, krajeva istaknuo. Ambasador je velika stvar za sve nas iz Tvrđave Kulture, za cijeli tim koji radi na tome da Šibenik postane glazbeno prepoznatljiv.”
 

Jedan od najprepoznatljivijih radijskih glasova u Hrvatskoj je Vedran Car s Otvorenog radia, koji je ujedno i dugogodišnji DJ, ali i ovogodišnji dobitnik nagrade za Radijsku emisiju godine “Feel Good Club” koji je prilikom preuzimanja svoje nagrade poručio: “Pratim Ambasadora od samog početka i oduvijek sam htio ovu nagradu, tako mi je beskrajno cool izgledala. Nisam baš neka osoba od nagrada, ali sam se potajno nadao da ću ovo osvojit. Ambasador baš lijepo izgleda za doma staviti. Ovo mi je druga nominacija, druga sreća što se mene tiče i baš sam sretan.”

Enter Zagreb već ima nagradu za radijsku emisiju godine, već imaju u svojim vitrinama, a njoj će se sad pridružiti nagrada za najbolji regionalni radio.Ambasadora je preuzeo glazbeni urednik Luka Jovica koji je poručio: “Velika nam je čast osvojiti nagradu Ambasador, pogotovo gdje publika glasa. To znači da se naš rad puno cijeni. Ovo nam je glavna motivacija da budemo bolji, da radimo na kvaliteti, da gradimo ovu, malu, ali vrijednu scenu elektroničke glazbe i dalje.”

Tradicionalno veliki interes je za kategoriju “DJ-a godine”, a ta titula je pripala talentiranom psy trance umjetniku Klaadi, dok je Hobin Rude osvojio istu kategoriju na regionalnom nivou.

Nagrada Ambasador dodjeljivala se u kategoriji nagrada struke, pa tako Petar Dundov ima album godine; Insolate najbolje techno izdanje, a Matroda najbolje house izdanje.

Nagrađivanoj Željki Veverec, umjetničkim imenom Je Veux je pripala nagrada za najbolju alternativnu vokalnu izvedbu za pjesmu koju je napravila s Andreom LjekajomWonder Never Cease”, a s velike pozornice Boogalooa je rekla: “Jako sam sretna, jer je ovo moja prva nagrada za vokalnu izvedbu. Jako mi je drago, jer već neko vrijeme surađujem s Andreom Ljekaj, dosad su to bili neki remixevi, ali ovog puta je imao inicijativu da napravimo zajedno baš neku stvar. Sretna sam da su ljudi prepoznali našu traku, da im se sviđa. Mislim da će Ambasador doprinijeti da se ovakve stvari, više slušaju i cijene.”

Zanimljivo je bilo i među regionalnim nagradama, Sassja ima dub & reggae izdanje godine, a nagradu za Album godine osvojio je bend Bella Technika izdan u suradnji s regionalnom nezavisnom izdavačkom kućom godine – PDV-om.

Ususret samom početku svečane dodjele nagrade Ambasador, nagrađivani DJ i producent Yakka odsvirao je DJ set kroz kojeg je predstavio svoj novi projekt “Domaće House Obrade”. Kroz uvodni dio programa, bilo je prilike i za razgledati izložbu fotografija nominiranih u kategoriji “Kreativna event fotografija”, kao i upoznati se s radom udruga Terra Tripsitters i Porat koje se bave “harm reductionprogramima u Hrvatskoj.

Partner projekta je HDS ZAMP.

DISKURZIVNI PROGRAM AMBASADOR

Program nagrade Ambasadorsenastavlja u glazbeno-edukativno-diskurzivnom tonu već danas od 12 sati u novootvorenom zagrebačkom “Radionica 32” HUB (Mihanovićeva ul. 32, Zagreb).

Ekskluzivni launch partyuz Stephanie Prekali označava početak diskurzivnog programa, gdje klubskascena.hr slavi22 godine rada. Predstavit će se nova mobilno prijateljska web stranica i projekt “Klubska Scena Webshop,” potičući suradnju među glazbenicima, klubovima i organizatorima događanja. Pozivaju sve iz elektroničke glazbene scene da se pridruže, predstave svoje proizvode te doprinesu stvaranju epicentra zajednice elektroničke glazbe, povezujući ljude kroz jedinstvene proizvode i ljubav prema glazbi.

Diskurzivni program kreće od 14h s tri zanimljive teme i bonus dijelom programa: “Plasiranje hitova na radio – od izdanja do radijske postaje” (Moderatorica: Tea Hendija i gost predavač: Bruno Pietri). Panel “Generator zvuka Ableton Live” (Moderator Emil Herceg i gost predavač Stipe Škokić aka DJ Jock”. Panel “Što treba znati i kako uspjeti u glazbenoj industriji?” (Moderator Emir Bešić aka E-Base i gosti predavači Anđelko Preradović, Matic Rogan, Darko Stojaković aka Joe2Shine”; Bonus program “1na1 s Matic Roganom”.

ZATVARANJE DVODNEVNOG PROGRAMA ENDORPHIN FESTIVALOM

Endorphin festivalzatvara dvodnevno slavlje elektroničke glazbe pod nagradom Ambasador. Showcase scene predstavlja 37 DJ-eva iz Hrvatske i regije, više od 25 sati glazbe te 20 kolektiva na 3 floora nadahnutih hormonima sreće (dopamin, oksitocin, serotonin). Održat će se u zagrebačkom klubu Boogaloo, petak, 1. prosinca od 22h. Program vode DJ Jock, Yakka, Stephanie Prekali, Einfakinn, Luton, VRH, Commissar Lag, Lunar Dawn, te kolektivi Future Scope, Sarajevo Matinee, Greenlight, MYUZ i drugi. Organizatori pozivaju publiku da podrže izvođače i scenu kupnjom ulaznica za prvi Endorphin festival.

Pratite Ambasador na društvenim mrežama – Facebook, Instagram i YouTube.

~ U nastavku je popis svih dobitnika ~

HRVATSKE NAGRADE PUBLIKE

NOVA KLUPSKA VEČER

Locco Motion

RADIJSKA EMISIJA GODINE

Feel Good Club (Otvoreni Radio)

NAJBOLJI MALI KLUB

Dubina

NAJBOLJI INDOOR KLUB

Peti Kupe

NAJBOLJI OPEN AIR KLUB

Noa Beach Club

NAJBOLJI BEACH KLUB

Carpe Diem Beach

KLUPSKA VEČER GODINE

Dobar House

NAJBOLJI KLUPSKI PARTY

We Love Sound – A New Dawn (Hala)

EVENT GODINE

Bonobo (Tvrđava sv. Mihovila, ŠI)

NAJBOLJI FESTIVAL HRVATSKOG PROMOTORA 

Future Scope festival

KOLEKTIV GODINE

Greenlight Collective

BASS DJ GODINE

Boogie

DUB & REGGAE PROJEKT GODINE

Dr. Obi feat. Anja G & Roo T & Sistah Tena

DJ GODINE

Klaada

NAGRADA ZA POSEBAN DOPRINOS SCENI

Udruga Koturaljke

HRVATSKE NAGRADE STRUKE

NAGRADA NXT

Elena Mikac

DUB & REGGAE IZDANJE GODINE

One Dread – Mr. Nicey Nice (PDV Rec)

HOUSE IZDANJE GODINE

Matroda, Dino DZ – Saturday Love (Insomniac)

TECHNO IZDANJE GODINE

Insolate – Outer Bass (Mote Evolver)

NAJBOLJA ALTERNATIVNA VOKALNA IZVEDBA

Je Veux (Andrea Ljekaj – Wonders Never Cease)

ALBUM / KOMPILACIJA GODINE

Petar Dundov – In Expectation of Dawn (Neumatik)

SOUND SYSTEM GODINE

BarabaDub Sound System

REGIONALNE NAGRADE PUBLIKE

REGIONALNI KLUB GODINE

Kult, Beograd

REGIONALNI EVENT GODINE

Sarajevo Matinee

REGIONALNI DJ GODINE

Hobin Rude

*REGIONALNI BAND/LIVE ACT GODINE

Tamara Kezz

*NAJBOLJI REGIONALNI RADIO

Enter Zagreb

*KREATIVNA EVENT FOTOGRAFIJA U REGIJI

Adnan Lingo (Random Access Memories)

*NAJBOLJI NOVI REGIONALNI FESTIVAL

Gates of Agartha

*NAJBOLJI BOUTIQUE FESTIVAL U REGIJI

Butik festival

*NAJBOLJI VELIKI REGIONALNI FESTIVAL

Exit festival

REGIONALNE NAGRADE STRUKE

*AMBIJENTALNO IZDANJE GODINE U REGIJI

Inner Child – Remembering the Future

*BASS IZDANJE GODINE U REGIJI

Fokus – Praise His Name

DUB & REGGAE IZDANJE GODINE U REGIJI

Sassja – Ksnmsry

*REGIONALNO GOA/PSY TRANCE IZDANJE

Innoxia – Black Magic Blossom (Rudra Mantra Rec)

NAJBOLJE REGIONALNO HOUSE IZDANJE

Makito, T.Markakis – Moments (Zero Eleven Rec Company)

NAJBOLJE REGIONALNO TECHNO IZDANJE

Forest People – Impact Play (Trapez)

*REGIONALNI REMIKS GODINE

Stanny Abram Rmx (Art Was Art – Orwellian Nightmares)

NAJBOLJI REGIONALNI ALBUM / KOMPILACIJA GODINE

Bella Technika – Solid State (PDV)

*REGIONALNA NEZAVISNA IZDAVAČKA KUĆA GODINE

PDV

*ART PRODUKCIJA GODINE U REGIJI

Kushtrim Juniku (KUJU Studio)

*NAJBOLJE LIKOVNO OBLIKOVANJE U REGIJI

Domagoj Jakić (LMF festival)

*Zajedničke kategorije HR i regija

 


 

paul 1 desktop
paul 2 mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.