Skip to main content
  • 16.08.2023.

Dombresky je Revelin vratio u zlatno doba disca i poručio: -Disco nikada neće umrijeti-

“Disco nikada neće umrijeti” poručuje Dombresky

Piše: 

Temperature ne jenjavaju, ljeto je na vrhuncu, a gostovanja u dubrovačkom Culture Club Revelinu su i dalje itekako zanimljiva. Nakon što se Fedde Le Grand vratio “kući”, a Luke Alessi premijerno predstavio dubrovačkoj publici, za pult popularnog Revelina je stao još jedan povratnik – Dombresky.

Domaćini karizmatičnom francuskom DJ-u su bili dugogodišnji rezidenti Revelina – DANCElectric i DJ Speed koji imaju i više nego dovoljno “utakmica odigranih u svojim nogama” te su još jednom publiku pripremili i podigli na radnu temperaturu prije nego što je glavni gost večeri Dombresky preuzeo pult.

S juga Francuske u Dubrovnik je stigao Dombresky, koji je svoje ime izgradio na funky, groovy i disco strani house glazbe. Trake koje producira, ali i bira karizmatični Francuz jednostavno tjeraju na ples s čime se publika u Revelinu imala prilike upoznati još prošle godine.

Ususret njegovog novog gostovanja i preuzimanja pulta, klub se dobrano napunio, a očekivanja su bila visoka. Publika je bila zagrijana, iskre su frcale s plesnog podija i samo je falio taj upaljač u formi Dombreskyja da “zapali” klub do kraja.

Odmah s prvih nekoliko traka, karizmatični Francuz je donio boogie disco ritam na kojeg nitko nije imun. “Soul Sacrifice”, “Simple Hit”, “Down Low”, “Do You Remember” su samo neka produkcijska umijeća Dombreskyja koja su se našla u njegovom novom dubrovačkom setu.

Vrhunac seta je uslijedio nekih 70-ak minuta nakon samog preuzimanja pulta, kada je Dombresky upalio vremeplov i odlučio publiku vratiti u zlatno doba disca. Svega nekoliko taktova je bilo potrebno da publika prepozna što slijedi, a to su bili smash hitovi prošlog stoljeća. “Gimme! Gimme! Gimme!”, “September”, “I Feel Love”, “I Love You Baby”, “Funkytown” je samo djeličak smash hitova s kojima je Dombresky probudio čari diskoteta iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća.

Smash hitovi su poslužili šarmantnom Francuzu kao uvertira u predstavljanje njegovog novog aliasa “Disco Dom” pod kojim je objavio EP “Inferno, No.1” te jednostavno objasnio svima s mikrofonom u ruci da “disco nikada neće umrijeti” nakon čega je uslijedilo nekoliko novih traka.

Dio atmosfere na Instagramu je u reelsima prenio i naš suradnik Toni Jurić.

Culture Club Revelin nastavlja sa tjednim dovođenjem svjetskih elektroničkih imena u Dubrovnik.

Mark Knight nastupa u petak 18.8., a već u ponedjeljak 21.8. stiže traženi John Summit.

 

 

sonic desktop
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.