Skip to main content
  • 19.02.2018.

Dundov u Kuglani: ‘Kao da ste u klubu ljubitelja uživanja u glazbi’

Nakon impresivne imaginarijske večeri pod palicom veterana hrvatske elektroničke scene Felvera prošlog mjeseca, ovoga vikenda šibensku kuglanu rasplesao je još jedan velikan domaće scene, Petar Dundov.

Piše: 

U mnogim slučajevima krasit će ga epiteti vezani za techno glazbu, ali sam kaže kako svoji zvuk razvija preko 20 godina. Bavio se od techna, progressive housea, elektra, sve do ambijenta, te ga danas slušate kao svojevrsnu fuzija svih tih žanrova. Za Petra je već dobro poznato kako se radi o umjetniku svjetskog glasa. Iskustvo međunarnodnih nastupa traje već dugi niz godina, netom prije dolaska u šibensku Kuglanu, bio je zaokupljen turnejom na australskom kontinentu. Kaže legenda, kod kuće je najbolje, pa tako Dundov nije mogao sakriti svoje veselo raspoloženje kojime je bio okružen tik prije subotnjeg nastupa.

Za portal ŠibenikIN odradio je intervju pa svoje uzbuđenje opisao ovako: "O Šibeniku znam da je Krešimirov grad, jedan od najstarijih u Hrvatskoj. Što se glazbene scene tiče znam da je iznjedrio velikog Arsena Dedića i da postoji duga tradicija klapske glazbe, čiji sam veliki ljubitelj."

Nastavimo sljedećim tekstom kulminirati veliku večeru odigranu u sve popularnijem šibenskom okupljalištu ljubitelja elektroničkog zvuka, Kuglani.

Marijan Felver mi je nahvalio Kuglanu i ispričao kako se početkom godine sjajno proveo u tom šibenskom klubu s divnom energijom. Spojio nas je i noćas smo se super zabavili. Bile su to riječi Dundova čime se dalo naslutiti kao će subotnja 'Opposite' večer još dugo kolutati u mislima sinonima domaće techno glazbe.

Gostovao je na večeri rezidenta Kuglane, šibenskog DJ-a, Lawrence Kleina (Lovre Kanjer) koji je svojim mračnim, melodičnim zvukovima par sati zagrijavao publiku za svoga gosta. Sjajno raspoloženi Dundov momentalno se kliknuo s publikom i držao Kuglanu na optimalnoj plesnoj temperaturi do ranog jutra.

Iza pulta je bio golemi LCD ekran po kojem je atraktivnim prizorima tijekom cijele noći šarao, i tako publiku držao budnom, šibenski VJ Nikola Erceg.

"Sviđa mi se energija i jako mi je zanimljiv profil publike pred kojom sam nastupio. Točno se osjeti da nisu došli slučajno nego da su jako zainteresirani za program koji im se tu nudi, kao da ste u klubu ljubitelja uživanja u glazbi. Zato mi nije bilo teško uživati cijele noći" – zadovoljan je Dundov.

"Što se mene tiče, rado bih natrag u Šibenik i u ovom trenutku jako privlačno mi zvuči ideja da Felver i ja nastupimo u Kuglani zajedno. Već u proljeće" – neformalno je najavio Petar Dundov nakon svog odličnog predstavljanja šibenskoj publici u Kuglani prošle subote.

Subotnje impresije kroz riječi je također predočio Lawrence Klein. U ovo kratko vrijeme otkako radimo program u Kuglani profilirala se odlična publika i ta energija naprosto se uvukla u svaki kutak kluba što posebno osjećaju ljudi koji prvi puta dolaze na naše partye. Velika je privilegija raditi s ljudima poput Petra, umjetnika koji nakon toliko godina iskustva i nastupanja po cijelom svijetu, bez zadrške ostavlja dušu na partyu, baš kako je to napravio noćas u Kuglani. U Šibeniku se događaju lijepe stvari i istinski ćemo se nastaviti truditi dovesti u naš klub sve najbolje što se nudi na nikad bogatijoj sceni elektroničke glazbe.

Zadnje atome snage, Petar je iz posjetitelja Kuglane izvukao ovim odličnim remixom Bäumela.
{youtube}5S-Kxgx33CA{/youtube}

Za samo finale dostavljamo vam video presjek sa nastupa, te uskoro očekujte i after movie.
{youtube}oqfksZbdM7M{/youtube}

Foto by [HrvoslavPavić]
 

sonus 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk