Skip to main content
  • eb3
  • 28.10.2012.

Elektronski beatovi protutnjali Velesajmom

Ovogodišnje, drugo po redu izdanje Electronic Beats festivala donijelo je domaćoj publici onu prijeko potrebnu dozu elektroničke raznolikosti, a 9. paviljon Zagrebačkog Velesajma pokazao se kao lokacija kojoj se ne može pripisati ni gužva, ni vrućina, a ni manjak prostora za popratne sadržaje.

Naslovna foto

eb3

Za razliku od prvog izdanja organizatori su boljke prošlogodišnjeg izdanja Electronic Beats festivala ispravili upravo u segmentima u kojima su im prošle godine prigovarali, a u prostoru Velesajma dodatni sadržaji EB-a poput photo bootha, štanda s promo poklonima ili velikog chill out prostora  koje čine cjelokupnu prezentaciju ovog jednodnevnog festivala došli su do izražaja. Time su ujedno stvoreni perspektivni temelji da ovaj elektroničko –indie festival svake godine bude još veći.

Što se glazbenog dijela tiče, Zagrebački dvojac Kimiko nastupio je još u onom dijelu kad se publika tek okupljala i zagrijavala za nastavak večeri, pa ih je popratila tek šačica fanova, dok je program već u 20h otvorio DJ Itch koji se zajedno s DJ Pitzekom u DJ Boothu pobrinuo da glazba na EB-u i u pauzama između glavnih imena nikako ne prestane.

electronic beats4

Točno po rasporedu u 22h nastupila je Dominique Dillon, mlada brazilska glazbenica s prebivalištem u Berlinu u kojem je za Bpitch Control izdala svoj debi album "The Silence Kills" te ga u pomalo mističnoj mračnoj atmosferi, bez efekata na pozornici Velesajma i predstavila. Dillon je uspjela zainteresirati nešto veći broj publike, iako je ovaj prvi dio večeri bio idealan za druženja i sretanja dragih ljudi u među prostorima što je festivalu dalo dozu opuštenosti koja ga djeli od koncertnih izvedbi i zbog kojih toliko volimo festivale.
electronic beats

No kad se Woodkid pojavio na pozornici s osam članova benda, od čega tri puhačka instrumenta, četiri bubnja, synthovima i ritam mašinama dvorana se ugodno popunila, a publika je zainteresirano iščekivala kakav nam to novi zvuk donosi Francuz kojem je ovo prvi nastup u našoj zemlji. Uz toliko instrumenata u najmanju se ruku Woodkidova glazba može nazvati zanimljivom, ugodnom za slušanje, dramatičnom i atmosferičnom. Uz prikladne vizualizacije, zanimljivu pojavu i nešto novo na ovim prostorima Woodkid je hipnotizirao publiku, izazvao ovacije, a zvuk je bio puno bolji i puniji nego tijekom nastupa headlinera Hot Chipa.

electronic beats

Ukoliko se ne nalazite u prvim redovima nemoguće se oteti dojmu da bi sve skupa trebalo biti glasnije i čišče posebno u izvedbi Hot Chipa. No publika se nije dala smesti pa se zajedno s Hot Chipom pjevalo „How Do You Do“, „Ready For The Floor“, „Over and Over“, 'Boy from school', kao i druge pjesme s novog "In Our Heads" albuma u kombinaciji sa starijim hitovima koji su ih učinili poznatima.

eb7

Nažalost zvuk je malo pokvario dojam njihovog nastupa koj je trajao sat i pol što je ispravljeno odličnim nastupom berlinskog Modeslektora koji su prema svemu ipak najiščekivanije ime festivala i na čiji su si nastup prisutni dali oduška, ipak su oni na ovom izdanju Electronic Beats festivala najviše elektronički nastrojeni. Plesalo se, pljeskalo, skakalo i mahalo glavama dok je zločesti berlinski elektro techno zvuk s dozom acida ponukao Gernota Bronserta i Sebastiana Szaryja da delirij poveća polijevajući po publici sve tekuće što im se našlo pod rukom od vode do šampanjca. VJ vizuali su popratili zvuk njihovog posljednjeg albuma „Monkeytown“ kojeg su uostalom i na Velesajmu promovirali  te uz majmune i upečatljive poruke na video zidovima učinili njihov nastup prema našem ukusu highlightom festivala.

eb6

Nakon prošlogodišnjih dragih uspomena vezanih uz nastup Roisin Murphy, Digitalism i TEED-a u Tvornici, ove su godine Woodkid , Hot Chip i Modeselektor live nastupima osvojili novu publiku i zadovoljili jesenske apetite redovne koncerte publike. Vratili smo se novim uspomenama i osjećajem da je Electronic Beats festival ispoštovao dužnost da glazbeno obrazuje, ali i zabavi publiku, dok se 9. paviljon Velesajma pokazao dostojnim prostorom da ispuniti zahtjeve organizatora koji nam namjeravaju prirediti veća glazbena događanja u gradu Zagrebu. Publike još uvijek sasvim dovoljno ima.

eb5

Fotogalerija -26.10.2012. Electronic Beats Festival/Paviljon 9./Zagrebački Velesajam

sea star mobile
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk