Skip to main content
  • gusgus aquarius

Emotivni trans uz GusGus

Više od sedam godina je prošlo od prvog nastupa islandskog elektronskog benda GusGus u Zagrebu u sklopu Groove festivala na kojem su ostali u sjeni zbog činjenice da su nastupali u društvu Thievery Corporationa, Faithlessa i X-Press 2.

Piše: 

Naslovna foto

gusgus aquarius

No za razliku od tada kad su promovirali svoj prvi album "Attention" i kad je sva pažnja ipak bila usmjerena na headlinere Thievery Corporation i Faithless, sinoć je u solidno popunjenom Aquariusu na Jarunu pozornica osvijetljena grimiznim svjetlima bila samo njihova. U proteklih su sedam godina postali iznimno popularni i bili dovoljno produktivni da već rade na devetom studijskom albumu, a malo tko ih je s naših prostora tko favorizira elektroniku mogao zaobići u ovoj godini. Za razliku od riječke Hartere u Aquariusu su se s kašnjenjem od 45min. na pozornici pojavili bez Högnija Egilssona i Urður Hákonardóttir no to nije utjecalo na kvalitetu koncerta na kojem je svoje vokalne i plesne sposobnosti istaknuo Daniel Agust zaslužan za soul u njihovom technu.

gus-gus aquarius

Uvertiru u njihov nastup u Aquariusu odradio je domaći DJ Halioz, a nakon intra kojim su Biggi Veira i President Bongo otvorili koncert Daniel je na pozornicu izašao par minuta kasnije, izazvao ovacije i zapjevao djelove pjesme „Add this song“. Uslijedio je i hit „Over“ s posljednjeg albuma „Arabian Horse“ kao i istoimena stvar s albuma, kojeg uostalom i promoviraju ove godine te „Magnified Love“ i pokoji stariji hit.

gus-gus aquarius

Daniel je publici priznao da su se vozili autom iz Slovačke deset sati prije nego su stigli u Zagreb samo radi nas, no kao da je htio time objasniti zašto je nešto manje energičan nego inače. Na trenutke je i odlazio s pozornice, ali kad bi se vratio padao bi u trans zajedno s publikom koja je uživala u njegovom prekrasnom glasu koji je odjekivao prostorom, dok je sa svojim plaštom (šal koji je nosio) „letio“ pozornicom.

gus-gus aquarius

Umor i vožnja od deset sati ipak se dala primjetiti u njihovom nastupu, jer su ga htjeli završiti nakon sat vremena, točnije već u 23.20h kad je Daniel rekao da je „Deep Inside“ posljednja pjesma za večeras, što se naravno čini još kraće kad ih slušate uživo. U 23.30h su se očekivano vratili na bis te nastup završili ipak ne nakon sat, nego sat i pol vremena na opće oduševljenje rasplesane publike.

gus-gus aquarius

Koncert je okarakteriziran glazbom koja je kulminirala dodavanjem bržih sampleova s manje riječi nego u izvornim pjesmama, dovoljno snažnim basom i energičnim elektro transom popraćenim jekom Danielovog glasa. Ispraćeni su ovacijama i pljeskom, a unatoč vidnom umoru možemo reći da je ovo bio očekivano dobar plesni koncert GusGusovaca. Dođite nam svakako opet!
Fotogalerija_GusGus Aquarius Zagreb 16.10.2012.

gus-gus aquarius

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2