Skip to main content
  • 10.08.2023.

Fedde Le Grand se još jednom vratio u svoj drugi dom – Culture Club Revelin

Top 20. DJ na svijetu u gostima u Top 20. klubu na svijetu

Piše: 

Otkako je stupio na scenu, Fedde Le Grand već gotovo pola svoje karijere ljetuje u Dubrovniku. Više od desetljeća simpatični Nizozemac se vraća u Dubrovnik kako bi žario i palio plesnim podijem unutar tvrđave Revelin. Tijekom godina i brojnih gostovanja na jugu Hrvatske, stvorio je posebnu povezanost s publikom, stoga ne čudi što je za njegovim setom bila pomana publike – što domaće, što strane.

Miljenik dubrovačke (re)publike, preuzeo je pult od DJ Speeda oko sat i trideset minuta iza ponoći, a njemu uz bok je bio njegov vjerni MC Zawdi. Dok je Fedde Le Grand puštao prve taktove svog seta, njegov kolega zadužen za podizanje atmosfere nije ni stigao do kraja izgovoriti “Ladies and Gentleman”, a publika je već bila u ekstazi.

DJ starog kova, ne priča u svojim setovima, već koristi MC Zawdija da prati glazbu i drži atmosferu na vrhuncu, no dubrovačku publiku ne treba previše nabrijavati, jer je ona od prvog do posljednjeg takta plesala po navođenju Fedde Le Grandovih odabira.

 

Nizozemski veteran je cijelu karijeru blizak houseu i njegovim bogatim podžanrovima, a u njegovom dubrovačkom setu su prevladavali tech-house ritmovi, uz pokoju neobjavljenu traku, klasik te mashup. Pop i R’n’B hitovi uvijek dobro prolaze, a upravo s mashupovima Fedde Le Grand im je dao svoj “touch”, dok posebnu vibru klubu je donio s nekoliko novih traka koje donose dašak ranih 2010-ih.

Neumorni Nizozemac je složio te predstavio novi edit za svoju plesnu himnu “Put Your Hands Up For Detroit”, a neumorni su bili i partijaneri koji nisu ispraznili plesni podij kluba do njegovog zatvaranja.

Brojna gostovanja u Revelinu očekuju dubrovačku publiku i u ostatku kolovoza. U petak stiže Luke Alessi, dok za uspješan početak novog tjedna, u ponedjeljak je na repertoaru Dombresky.

 

sonic desktop
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.