Skip to main content
  • 10.08.2023.

HardBeats festival: Spektakl tvrdog techno zvuka u Ljubljani 1.9.

Nakon brojnih rasprodanih klupskih večeri u ljubljanskoj Cvetličarni te u zagrebačkom Boogaloou i riječkoj Crkvi, poznata slovenska organizacija HardBeats priprema novo iskustvo za sve ljubitelje tvrdog zvuka

Piše: 

HardBeats priprema najveći hard techno događaj kojeg je Slovenija dosad vidjela. U petak 1. rujna, preuzimaju potpuno novi prostor za događaje u LjubljaniMedia Center koji će ugostiti Charlie Sparksa, Farraga, Fatimu Hajji, Gumju, Luciida i Nicu Morena.


Foto: Guillermo L.

Iz Londona stiže Charlie Sparks koji je svoju elektroničku priču započeo za vrijeme studija arhitekture gdje se upustio u mračne, tvrdo udarajuće stihove techna kroz koje je otkrio povezanost arhitekture i glazbe. Danas, umjesto dizajniranja građevina, “dizajnira” trake koje sežu kroz acid, industrial, rave i psy-trance ritmove.

Iako pod aliasom Farrago nastupa tek neko vrijeme, belgijski DJ i producent Sam Deliaert je aktivan na sceni dugi niz godina. Uz Amelie Lens, vodeće je ime njene etikete “Lenske”, a poput svoje bolje polovice poznat je po jakom i agresivnom techno zvuku koji nerijetko idu preko 160 BPM-ova.

Tijekom svoja gotovo dva desetljeća na sceni Fatima Hajji je postala jedna od najvažnijih španjolskih elektroničkih aktera. Vlasnica je triju izdavačkih kuća – Taikatte, Silver M. i Standbitea. Poznata je po svojim beskompromisnim hard techno setovima uz koje je izgradila svoje ime i karijeru.

Alfa i omega HardBeatsa, Gumja je domaćin hard techno spektakla u Ljubljani. Kad nije za pultom ili u studiju, radi kao menadžer etikete i promotor. Gumja za sebe kaže da mu techno teče venama, a to potvrđuje iz seta u set sa svojim funky, energičnim i “driving” techno ritmovima.

Luke Pollock poznatiji kao Luciid svoju karijeru je započeo 2018. sa zvukom balansiranim između acida i ambijentalnog. No kako je ljubitelj je tvrdih zvukova, a kako bi se istaknuo u masi, pronašao se u modernom big-room techno zvuku s kojima donosi futuristički pogled na techno.

Vlasnik Insolente Rave Recordsa, Nico Moreno predstavlja tvrde ritmove Azurne obale. Iz Cannesa dolazi sa svojim pomno odabranim industrial i acid techno odabirima s kojima osvaja publiku diljem svijeta iz vikenda u vikend.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Olaii.

FB EVENT: HardBeats Festival | 1.9. | Media Center, Ljubljana

soul gravity desktop
soul gravity mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju