Skip to main content
  • 18.10.2016.

Fenomenalni rođendan FSOZ festivala!

Budućnost je ponekad bliže no što misliš, već retrogradno udvostručena u uživanju u sadašnjosti.

 
Njene sjemenke već se nalaze spremna za klijanje u rukama onih koji se trude ponuditi najbolje što mogu. Baš ovo čini i Future Sound of Zagreb team i to službeno već sedamnaest godina, Ovu bomba ludu teenagersku godinu proslavili su prethodnoga vikenda na najbolji mogući način, uz ljude koji ga vole još od pelena. Fanovi su tako potegnuli iz svih zakutaka tvoje zemlje, a 6 floorova bilo je prepuno čitavu noć.

 
Kako su tradicije tu da služe kao orijentiri i povratci lijepim emocijama povezanosti s zajednicom i kolektivom tako je DEPO iznova poslužio kao domaćin slavlju i ugostio legendarnu ekipu koja gradi scenu još od kada si da bi se povezao na Internet slušao beskonačna zujanja i pištanja i držao fige da uspije. Ekipa iz 90-ih tako je uključila dobre duhove scene poput Kikija, Ceta, Mr. DJ Darija i Damira Ludviga, da bi se iznova na FSOZ stage nakon tri godine vratio i Petar Dundov. Atmosfera se zakuhala, pozitiva je prštala iz svakog zakutka, a energiju si mogao uhvatiti u kante i ponijeti malo kući za kasnije.

 
Techno je ipak najpoželjnija elektronička ljubavnica zagrebačkog tebe pa je techno room u Super Super klubu gotovo eksplodirao pod vodstvom FSOZ techno all-starsa Tea Zveri, Shekersona, ShiPe-a, FORM live i Fabiana Jakopetza.
 
Psy trance pak okuplja sve više stopala oko svoga beata i svake godine grabi u sve veću prostoriju pa su se ove godine prvi puta smjestili u Katranov Museum, koji je iznova s mjestom za 400-tinjak duša bio premalen. Da bi se gužva za ples zagužvala odgovornost su preuzeli veliki domaći psy tranceri Val Vashar, Lunar Dawn, Twisted Twins, Stevo i M-run.
 
Glavni floor Katrana derao je uz house i zagrijao mišiće uz ruke Yakke, Tom Buga, Rotha Segena, PEZNT-a (Blacksoul & Mark de Line) i Full Ferryja. 

 
Uron u Podmornicu rezultirao je prvim ikad B2B Fusionom gdje su se leđa o glazbena leđa uprli Mario Novak i Antonio Zuza, Jogarde i Felver i naposljetku Bronski i Herya, koji su donijeli nešto malo pročišćeniju i sofisticiraniju elektroniku za one koji su bili tako inklinirani ove noći. 
 
Ako te je večer kojim slučajem povela na penthouse Katrana, na trećem katu si mogao upasti u bass hipnozu pod vodstvom Brata Leeksa, Yesha, Kodina, Filipa Motovunskog i 207-a. Svi vi koji ste istražili sobe i zakutke rođendanske sedamnaestice mogli ste se vjerojatno zateći u mislima da vam se čini kako ste translatirani u undergorund program neke globalne hyper-glazbene metropole. Sasvim je očito da kvaliteta naposljetku ispliva, da slaganje jakih programa, iskrena briga za svoje posjetitelje i legitimitet elektroničkog rađa sočne jesenske plodove i da publika raste iz godine u godinu. A mi FSOZ-u želimo još mnoštvo uspješnih rođendana i daljnje razvijanje koncepta u godinama koje dolaze i možda još pokoju, na ovom modelu nastalu, finu underground eksploziju.

 
Ova glazbena noć u Katranu zasigurno će ostati upamćena kao jedna od onih na koje Zagreb može biti ponosan i potapšati sam sebe po ramenu. Sretan rođendan još jednom FSOZ! 105 pa opet! A za tebe galerija fotki je ovdje.
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2