Skip to main content
  • 18.10.2016.

Klubovi i fotografi na izložbi “Kako izgledaju klubovi jutro poslije?”

"Jutro poslije" su obično riječi koje povezuješ s emocijom jeze i finalnosti posljedica, kao vrata koja stoje na ulazu u kaos kriza, mamurluka ili možda zore nakon najezde vanzemaljaca….

 
No jutra poslije jednako tako mogu biti i prekrasni pejzaži koji ostaju nakon međudjelovanja mnoštva života koji su se preklopili u prostoru-vremenu na jedan njegov isječak, povezani zajedno tamo negdje u mraku ljubavlju i glazbom. Ono što ostaje su prekrasno poremećeni prostori kao tihi spomenici užitka, žudeći da se topot stopala vrati još jednom među mokre zidove u svojoj, sada tihoj, zavodljivoj melankoliji.

 
Pa kada glazba utihne i mrak zamijeni svjetlo vidimo izdajničke znakove avantura. Hrvatska verzija izložbe nadahnuta je sličnim projektom već izloženim na ADE. Stoga smo, slijedeći istu idejnu liniju, odlučili odabrati 20-ak hrvatskih ljetnih i zimskih lokacija pa ćete vizualno tako posjetiti prostore klupskih nindži::
 
DUBROVNIK – Lazareti
SPLIT – Kameleon
PRIMOŠTEN – Aurora
ZRĆE – Aquarius, Papaya, Noa
RIJEKA – Crkva i ex tvornica Torpedo
SISAK – Skwhat
ZAGREB – Boogaloo, Depo, AKC Medika, Lovačka soba, TNT, Podmornica, Super Super, Museum, Taboo, ex tvornica Munja
 
Oni iza objektiva koji se u bazbožni sat prvi zateknu na lokaciji su Robert Kale, Goran Perešin Goxmag, Goran Telak, Mario Pavlović, Dorijan Šipuš, Antun Rosović, Josip Ostojić, Nino Knežević i Tonko Mikulandra. Gospodin Kale i kolega mu Perešin su ujedno i naši nominiranci za fotografe godine pa na malo demokratskih glasačkih egzibicija slobodno možeš ovdje.

 
Izložba je nastala na temeljima nekoliko križišta. Prvenstveno kroz novo uspostavljeni edukativni program "Jezgra" koji cilja povezati aktere i plesače scene omogućujući bolju komunikaciju i jačanje jedne kulture koju svi zajedno volimo. Ujedno dolazi i kao jedan element u dominama koračanja prema velikom slavlju petnaestice tvoje Klubske, koje će oderati sredinom studenog u Zagrebu, uz još mnoštvo sadržaja pridodanih izložbi u metropoli koji će voditi do klimaksa. Izuzetno smo ponosni da je vrijednost projekta prepoznala i ekipa iz Ministarstva kulture RH dajući jedan veliki palac razumijevanju široj definiciji pojma koji im se nalazi u naslovu institucije, a podržao nas je i, glazbeno uvijek nastrojeni, burn.

 
Fotke ovih napuštenih hramova uhvaćene dok prve jutarnje ptice urlaju ispred vrata moći ćeš uhvatiti u Splitu od 23. – 31. listopada u klubu Zona, s otvaranjem u 19 sati 23. listopada i zatvaranjem u 22 sata posljednjega dana. Zagrepčani i Zagrepčanke se mogu uputiti u novi performativni prostor Pločnika od 10. do 18. studenog. Dođi i vidi – kako lijepo znaš iz Cezarove floskule, to je preduvijet svakog osvajanja.
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk