Skip to main content
  • 1.08.2022.

Forestland je festival koji vajba na frekvencijama slobode, glazbe i ljubavi

U startu zamišljen kao privatni event koji je 2013. pokrenula grupica frendova koja nije uspjela otići u Split na Ultru – danas prava festivalčina koja se debelim slovima upisala na bucket listu ljubitelja elektroničke glazbe diljem svijeta

Piše: 

Puna dva dana u Šumici, među kuruzom, oko 10000 partijanera družilo se, plesalo, kampiralo i brijalo – i doslovno i figurativno – na najjače, neki do izlaska sunca, a najzdržljiviji i satima nakon. Forestland je festival koji vajba na frekvencijama slobode, glazbe i ljubavi.

Osim glazbenog dijela, osigurali su odličan popratni sadržaj – ekipa se mogla se rashladiti na „šumskoj plaži“, provozati na Zip Line-u, a bome i ošišati, obrijati ili se tetovirati. U više od 80 sati glazbe koja je peglala sa dva stagea, izmijenilo se 60ak dj-a i 4 zvučna imena regionalne trap scene. Iako na prvu nisu bili baš logičan izbor za festival elektroničke glazbe, nikako ne možemo osporiti da su imali svoju publiku na festivalu i atmosferu doveli do usijanja.

Prvu večer obilježio je nastup njemačkog dj-a Noella Holera koji je svojim energičnim setovima zapalio glavni stage a više nego odlični su bili i mladi slovenac Aneas, argentinac Bora kao i Saša Mikac kojem je ovo bio jubilarni 10 FL. Druge večeri na glavnom stageu svoje su umijeće pokazali fantastični Timo G, Soundmasterzi, legendarni Avadox, uvijek odličan Corti Organ a zatvaranje je, već tradicionalno odradio JuraS.

Na drugom stageu nazvanom Forestroom gorilo je i grmilo obje večeri. Petak je definitivno osvojio Alicam Baykara, dok su u subotu, uz odličnog Kraundlera  i Brtinzz apsolutno ludilo od nastupa odradile „žute glave“ – španjolsko-njemačka senzacija The Yellowheads. Poseban je vajb imala i slovenka Rosana Rabuza koja je obje večeri razvalila.

Forestland je ove godine, ne samo ispunio naša očekivanja, već ih debelo premašio – odličan line up, dobra organizacija, hrpa popratnih sadržaja, više nego korektne cijene i brutalna energija. Nama je na listi najboljih festivala u regiji, a sigurni smo da će svake iduće godine biti još bolji i jači, svakako to planiramo redovno provjeravati – FL, plešemo opet 2023.


 

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2