Skip to main content
  • 4.08.2022.

Glazbena oaza housea i techna na Zadar Sunset festivalu

Na privlačnoj i atraktivnoj lokaciji uz senzacionalne zalaske sunca, uspješno je održano tek drugo izdanje Zadar Sunset festivala

Piše: 


Četiri dana plesa od zalaska do izlaska sunca nije me iscrpilo, već napunilo energijom još više, a svi koji žive elektroničku glazbu dobro poznaju osjećaj koji prenosi i atmosferu koju stvara.

Dok su zvukovi housea i techna odjekivali kod spomenika Pozdrav Suncu, ovogodišnji je ZSF privlačio kako stranu, tako i domaću publiku. Posebno me oduševila žanrovska raznolikost od progressive housea, deepa, tech-housea, pa sve do melodic i hard techna koja je stvarala zvučnu dinamiku i svakim danom činila publiku sve rasplesanijom do jutarnjih sati.

Pogled sa glavne pozornice na masu koja dijeli strast prema istoj glazbi, neumorno pleše i zajedničkom energijom stvara brutalnu vibru, pruža podjednako ispunjujući osjećaj kao i biti među njima.

Headliner prvog dana, ujedno i predvodnik underground tech-house scene, Španjolac Dennis Cruz, uvjerljivo je pokazao pravu moć zvuka svojim energičnim četverosatnim setom nakon kojeg publici još uvijek nije bilo dosta, te ju je počastio poznatim house klasikom Music Is The Answer.

Ostalih su dana u revijalnom tonu nastavili Britanac Pawsa neprekidno podižući atmosferu isto kao i trenutno najprodavaniji izvođač na Beatportu, tvorac već duže vrijeme aktualnog hita Believe, Eli Brown, koji odmah nakon seta navodi kako mu je ovo tek treći nastup u Hrvatskoj koja ga je i ovog puta oduševila, posebno apelirajući na lokaciju Zadar Sunset Festivala. Ističe da je atmosfera bila odlična, festival je ispunio njegova očekivanja i definitivno bi ovdje ponovno nastupio.

Dodaje da ga je energija publike, unatoč dolasku sa uzastopnih nastupa u Dallasu, Los Angelesu i Glasgowu, držala i odviše budnim do zadnjeg trena, a ja se mogu složiti sa svakim dojmom koji je podijelio. Dozu ženske vibre dodala je atraktivna nizozemska DJ-ica i producentica Chelina Manuhutu, koja je svojim očaravajućim setom zadivila publiku, a zadnji su dan pozornicu preuzeli Richy Ahmed i Archie Hamilton, te tako zatvorili festival u tonu kakav zaslužuje.

Cjelokupnom festivalskom ozračju doprinjeli su i domaći izvođači, od kojih mladi i ambiciozni DJ duo Groove Masters i već iskusni hrvatski DJ Ivan Mastermix hvale kvalitetnu produkciju festivala isto kao i lokaciju zbog koje se razlikuje od većine događaja takvog tipa. Organizatori i idejni začetnici Zadar Sunset Festivala kažu kako su i više nego zadovoljni festivalom i očekuju da će projekt u budućnosti uspješno rasti.

Uvijek je fenomenalan osjećaj uživo čuti izvođače koje slušaš na dnevnoj bazi i čije nastupe čekaš danima, ako ne i mjesecima, a pogotovo kada set započne zalaskom sunca, a završi uz odsjaj zvjezdanog neba u moru.

Aftermovie sa ZSF premijerno objavljujemo u nedjelju!

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk