Skip to main content
  • 27.05.2024.

Iskra u Attacku: “Lansirali su nas u neko drugo vrijeme gdje se vrlo lako izgubiš i poželiš ostati još”

Osjećaš se kao da si u filmu Blade Runner, ritam te nosi u 80-e, osmjesi na licima i zatvorene oči…

Naslovna foto

Yana Gorbacheva (www.dancewcamera.com)

Zagrijavanje je započelo u 21:30h retrowave duom Revirgin iz Čakovca. Eksperimentalni synth pop-rock/post punk energično je rasipao svoju priču disonantnim melodijama. Na prvi mah, poprilično neobično i osebujno.

Foto Yana Gorbacheva (www.dancewcamera.com)

Sastav čine Karlo na gitari sa svojim recitirajućim i gotovo punk vokalom i Paula na sintiću koja je prvi put na live nastupu predstavila svoj talent i na bas gitari. Nisu za svačije uho i treba malo vremena naviknuti se, ali ovaj dvojac se odlično nadopunjuje, kako glazbeno tako i svojim “vaporwave” vizualnim identitetom. Dobar uvod u Iskru.

Prvi redovi podija zauzimaju se plesnim koracima i neonska vibra se počela instantno širiti prostorom

U 22:45h Revirgin napušta pozornicu, publika se okrjepljuje i sljedećih 15 min traje priprema za glavni bend. U 23h iz polumraka pozornice širi se elektronički zvuk popraćen animacijama u pozadini. Pohvale za light dizajn i usklađenost vizualizacija sa glazbom što je i inače prepoznatljiv potpis ovog benda. Dečki započinju brzim ritmom, prvi redovi podija zauzimaju se plesnim koracima i neonska vibra se počela instantno širiti prostorom.

Osjećaš se kao da si u filmu Blade Runner, ritam te nosi u 80-e, osmjesi na licima i zatvorene oči

Publika mlada, šarena, vedra i rasplesana, došla ciljano i dobila očekivano. Dečki na pozornici su totalno saživljeni s glazbom, energični i poletni. Svirka je trajala punih 45min (pohvale za točnost line-upa), ali to je i jedina zamjerka; bilo je zaista prekratko. Možda zbog toga jer su nas uspjeli lansirati u neko drugo vrijeme gdje se vrlo lako izgubiš i poželiš ostati još…

sonic desktop
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.