Skip to main content
  • 28.05.2024.

Izvještaj s Movement festivala: “U Detroitu sam ponovno doživio zlatno doba Aurore”

Naš suradnik Tonko Mikulandra proteklih nekoliko dana je izvještavao iz kolijevke techna s jednog od najdugovječnijih festivala elektroničke glazbe.

Piše: 

Nakon dva živopisna dana Movement festivala, došao je trenutak da se u Detroitu stavi “točka na i”. Dojmove s posljednjeg dana festivala je najbolje sažeti kako je sami Movement napisao u svojoj objavi “Leave it all on the dance floor” tvrdi nam naš suradnik Tonko Mikulandra.

Atmosfera je bila za poželjeti i da nikada ne prestane. Sve pozornice na kojima sam plesao, slikavao i uživao su bile posebne – svaka na svoj način. Sve se moglo čuti od old school house setova pa do novih techno prizvuka” prepričava nam naš suradnik iz Detroita koji kaže da ima toliko dojmova da ih je teško provesti u riječi.

Od zanimljivosti na koje je naišao posljednjeg dana je upoznavanje Juan Atkinsonove žene i kćeri s kojima je “upao u priču” dok su “shoppingirali” na istom štandu. Nedugo nakon toga se naš Tonko naravno uputio poslušati kultnog techno pionira, koji je svoj set odsvirao sjedeći na barskom stolcu.

Ni posljednji dan Movement festivala nije mogao proći bez kiše, što je natjeralo organizatore da nešto ranije zaključe festival, a svoju avanturu u kolijevci techna Tonko je zaključio na službenom after partyju gdje su svirali Chris Liebing b2b Nicole Moudaber, a dojam koji mu je taj set ostavio je kaže “mogu samo reći zlatna vremena Aurore“.

sonus 2
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.