Skip to main content
  • 28.05.2024.

Katarina G & Leclerc: „Prednost b2b nastupa je u međusobnom nadopunjavanju“

Katarina G & Leclerc su se 2017.g. upoznali i krenuli razmjenjivati glazbu, a ubrzo nakon toga počinju sa zajedničkim nastupima kao DJ duo čiji stil varira od svih vrsta housea do progresivnog i melodičnijeg techna

Uvijek nastupaju u paru pa možda taj eklekticizam dijelom proizlazi i iz dinamičnog karaktera b2b setova. Dosad su bili na lineupu s nekim od poznatih DJ lica poput Monike Kruse, Metodi Hristova i Ramona Tapie, a glazba je okosnica njihovog odnosa i kada nisu iza pulta.

Dolazite li baš uvijek u paru? Jeste li se bavili glazbom i prije nego ste udružili snage?

Dolazimo uvijek u paru, od samog početka. Marko se nakon dugog niza godina partijanja, na nagovor dragog prijatelja Alena Oversounda 2012. odlučio okušati u DJ-ingu, te u njemu i ostao. Katarina se u te vode upustila nedugo prije nego smo se upoznali 2017. godine, no tek kada smo se spojili su krenule ozbiljnije gaže.

Kako se vaš odnos odražava u glazbi, i kako se glazba odražava u vašem odnosu?

Naš odnos se u glazbi odražava na način da još više emocija unosimo na svirkama. Glazbeni ukus nam je više-manje isti, što nam je dodatno olakšalo cijelu priču, a naš odnos je prvenstveno započeo zahvaljujući glazbi. Ona je kod oboje prisutna svakodnevno i kroz nju gradimo i učvršćujemo naš odnos.

Ne ograničavate se žanrovskim podjelama. Ipak, ima li neki stil u kojem se više pronalazite nego u ostalima? O čemu ovisi za kakav ćete se set odlučiti i kako izgleda priprema?

Ne ograničavamo se, dosta smo prilagodljivi, jer volimo više-manje sve žanrove elektronike. Najviše se pronalazimo u svim vrstama housea, od vokalnog, preko deepa do progressivea. Kakav ćemo set pripremiti ovisi najviše o tome na kakvom eventu sviramo. Priprema izgleda tako da svaki od nas pronađe pjesme za koje smatra da odgovaraju određenom eventu. Nakon toga zajedno sve preslušamo, te doma isprobamo kako bi bili sigurni da je to to. Set nikada unaprijed ne pripremamo, već samo prebacimo muziku i onda improviziramo na licu mjesta.

Koje su prednosti, a koji nedostaci b2b nastupa?

Prednosti B2B nastupa je definitivno mogućnost prelaska između različitih stilova i žanrova, budući da se DJ-i mogu međusobno nadopunjavati i održavati protok energije. Smatramo i da je puno dinamičnije i zabavnije. Nedostatak bi mogao biti taj što se u b2b setu ipak DJ-evi moraju prilagoditi jedno drugom, dok u samostalnom nastupu to nije slučaj.

Aktivni ste na zagrebačkoj sceni. Jeste li zadovoljni clubbingom u Zagrebu i što bi se eventualno moglo unaprijediti?

Zadovoljni smo clubbingom u Zagrebu, ali uvijek ima mjesta za napredak. Bilo bi super da ima više malih klubova koji bi se više orijentirali na domaće DJ-eve s obzirom da ih ima sve više, a nema dovoljno klubova kako bi svi dobili priliku.

Gdje vas se sve uskoro može slušati?

Zadnji nastup smo imali na humanitarnom partyu u Boogaloo, te zasad nemamo novih datuma, no zasigurno će ih biti u skorije vrijeme.

10-15 traka koje su vam u posljednje vrijeme na repeatu?

Alex Ranerro – Bukovica (Original Mix)

Ambusher – Lepa Lin (Original_Mix)

Long Island Sound – Second Nature [Signs of Space]

4. Traumer – Baud

Sono – Keep Control

Djoko – Overflow

Jinger – Yuzu

Pornbugs – Cielos (Dachshund Remix)

Markus Homm, Robyn Balliet – Out In The Rain (Original Mix)

Laurent Garnier – Coloured City [F Communications]

sonic desktop
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.