Skip to main content
  • 16.02.2022.

Izvještaj sa šestog Magic Box online koncerta

Održao se šesti multimedijalni događaj Magic Box!

Piše: 

Radio 808 je u suradnji s Pozitivnim ritmom predstavio pet aktualnih imena domaće alternativne scene i pružio im medijski prostor koji zaslužuju. Pet sati neprekidne glazbe išlo je iz HUB-a 385, uz live prijenos na društvenim kanalima suradnika. Do sada je kroz Magic Box prošlo 35 izvođača, što je dokaz da ovakav tip kulturnih događanja ima velik potencijal na sceni.

Događaj su otvorili Ilko Čulić i Vedran Meniga ujedno i idejni začetnici projekta, a isti su dirigirali naši voditelji Ida Prester i E-Base. Nakon uvodnog intervjua, dobili smo nekoliko friških informacija iz izdavačke kuće PDV; priprema se drugo vinilno izdanje Healing Sounds kompilacije namijenjene stradalima u potresima na kojoj sudjeluje i gost šestog Magic Boxa, Zarkoff. Album privijenac HRAMa bio je istaknut kao jedan od najugodnijih iznenađenja, a najavljen je i novi album umjetnice Pi Lubanjice za etiketu PDV.

Prvi se na stage popeo šibenski HRAM, oduševljenje underground old school hip hopa. Svježi na sceni, njihov album privijenac 'Bijes' je, kao što smo spomenuli, jedan od najugodnijih iznenađenja, a od nedavno je dostupan i na svim streaming platformama. Od prve sekunde energični, otvaraju šesti Magic Box i nastavljaju u istom tonu s ostatkom repertoara kojim su digli na noge i rasplesali cijelu redakciju, a vjerujemo i online gledatelje. Simpatična neumorna petorka vedrog duha donijela je dašak šibenskih ulica na male ekrane sa snažnim tekstovima. Dobivši medijski prostor koji zaslužuju, zaključak može biti jedino da je HRAM budućnost hrvatske hip hop scene.

LUUL, čiji je album izdan za etiketu Više manje zauvijek odmah govori u kojem smjeru se kreće njegov glazbeni izričaj. 'Gle ne znam, vidjet ću još' prva je pjesma koju je odsvirao i uveo nas u vrtlog psihodeličnog popa koji je vrlo tražen među mladima. Relativno nov na stageu, s pjesmama ljubavne tematike pomalo ironičnih imena s obzirom na tekstove, u kombinaciji sa smirujućim melodijama odveo nas je na prekrasno putovanje mirnih valova.

Multiinstrumentalistica Pi, glazbenica nove generacije u subotu je predstavila svoj novi projekt svemirskog zvuka s predznakom nečega potpuno drugačijeg. Prvi puta je nastupila samostalno, u okrnjenom sastavu. Svoju glazbu žanrovski svrstava pod electro-alien-fairy-cyber-hyper-pop. Prvi puta je koncertno predstavila svoj novi album koji će uskoro biti izdan za PDV i oduševila gledatelje.

Rasplesani i opušteni, Mayales su još jednom oduševili i potvrdili svoj visok status na glazbenoj sceni. Pružili su presjek zadnja dva studijska albuma "Simbol za Sunce" i "Domovina" koji su dobili jednoglasne pozitivne kritike. Koncert su otvorili s pjesmom Roadie i odradili maestralno dobar koncert. Pero, Ivana i Luka Geček sa savršenim troglasjima i solo dionicama te virtuozni bend probili su granice očekivanog i ostavili sve s osmijehom od uha do uha.

Zarkoff je pokazao izrazito umijeće tehniciranja kroz elektronički live act po čemu je prepoznatljiv od početka karijere. Koristeći se modularnim sintevima i pritom odrađujući vokalne dionice, predstavio je i svoj aktualni singl 'Uranium'.

GLAVNI ZVUČNI ZIDAR:
Robert Martinović

ZVUČNI ZID(ARI):
Ivan Pavin
Igor Ivanković
Roko Šikić

KAMERMANIJACI:
Krešimir Švajcer
Mia Maros
Vilim Tavčar
Branimir Hainš

SPECIAL CREW:
Filip Keleman
Luka Tomšić
Karlo Vilić

IMANUEL GRAFIKANTI:
Andrej Kršić
William Kršić

VJ, ŠPICE, MEĐUTCI I MIX:
Irena Ščurić

MAGIC BOX DIZAJN:
Marijana Krbot

SCHNEL FOTOGRAF:
Ivan Buvinić

ADMINISTRATOR STREAMOVA:
Jasmin Redžepagić

VODITELJSKI NEPAR:
Ida Prester
Emir Bešić E-Base

AUDIO & VIDEO DIRIGENT:
Gordan Antić

IZVRSNI ODNOSI S JAVNOŠĆU & POZITIVAN RITAM:
Danije Sikora
Jordan Vudrag
Lea Bruna Šuker
Miljenko Čorak

REDATELJSKE PALICE:
Irena Ščurić
Gordan Antić

ASISTENT REŽIJE:
Matko M. Švarc

KOPRODUCENTURIONI:
Gordan Antić
Gordan Pirš – Piro

TATE-MATE & PRODUCENTURIONI:
Vedran Meniga / Pozitivan ritm
Ilko Čulić / Radio808

PROIZVELI & ZAKUCALI, 12.2.2022.:
Radio 808, Pozitivan ritam, PDV Records, HUB385


Galerija fotografija –> pozitivanritam.hr/fotogalerija/magic-box-online-koncert-6

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2