Skip to main content
  • 15.02.2022.

Najava ekskluzivnog intervjua: Dr. Motte – tvorac Love Paradea

U ekskluzivnom intervjuu naš suradnik Sven Tomašić imao je priliku razgovarati sa Dr. Motte, tvorcem Love Paradea i ikonom berlinskom techna

Piše: 

 
Dr. Motte je posljednjih godina zaokupljen projektom "Rave The Planet" koji zagovara uskrsnuće Love Paradea u poboljšanom formatu te je za projekt skupio 390 tisuća eura od crowdfunding kampanje, a manifestacija je odgođena zbog pandemije. No, u međuvremenu se založio da se techno glazba u Berlinu stavi na popis UNESCO-ve nematerijalne kulturne baštine za što je snimljen i informativni film . Ova je inicijativa posebno važna u vremenima u kojima se mnogi najdraži klubovi Berlina zatvaraju zbog gentrifikacije.

Intervju će biti objavljen u srijedu navečer, a između ostaloga moći ćete saznati više o slijedećim temama:

Berlin – najveći Europski grad tradicije, kulture, moći, hedonizma… i Techna! Koja je preteča Techno glazbe u Njemačkoj? Gledajući povijesno, kako je Techno dobio na značaju?

Tehnološkom revolucijom, u ovoj post modernoj šizofreniji zadnjeg desetljeća, elektronička glazba dobila je na ogromnom značaju u cijelome svijetu, da li je techno glazba 90-ih također bila mainstream kao i danas?

Klubovi zatvoreni, ples zabranjen – komentar na temu

Pošto se kroz zadnje dvije godine osjetila ogromna razliku u cijelome svijetu vezano za kulturu općenito te da kultura može preživjeti sama od sebe, po vašem mišljenju, može li glazba živjeti i funkcionirati sama od sebe? Postoji li mogućnost da će možda u budućnosti koncerti, partiji, festivali biti besplatnog tipa?  Je li to čista kulturološka utopija ili postoje smjernice već sada?

Smatrate li da je termin P.L.U.R aktivan i danas ili se povijest promijenila?

Od kud sama inspiracija i ideja za projekt "Rave The Planet" te da li je moguća pozitivna budućnost  organizacije?

Kako teče proces uvrštenja techno glazbe u Berlinu u nematerijalnu kulturnu baštinu?

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2