Skip to main content
  • alt

Kako izgleda rave u berlinskom bazenu?

Stadtbad je kompleks u Weddingu, u Berlinu, originalno izgrađen kao javni bazen davne 1907. ali danas ovo kupalište živi novim životom.

 
Od pružanja usluge praćakanja za javnost prenamijenjen je u kulturnu meku u kojoj se održava sve od izložbi, prezentacija hrane, evenata  pa do, svakako, partija.
 
Prije nekoliko dana na ovoj lokaciji su se zatekli i tatica detroitskog techna Juan Atkins i belgijski DJ i producent koji posebno voli uroniti u techno eksperimente Petar Van Hoesen.

alt

 
Poklope li vam se zvijezde ikada tako da se zateknete u Berlinu baš na noć kada se u ispumpanom bazenu podiže val energije i plesa kao prvo užasno vam zavidimo a kao drugo to je nešto što se ne propušta. 
 
Ipak na ulazu se oboružajte strpljenjem jer je red neminovan a izbacivači stijene od ljudi koje je najbolje ne gledati u oči. Ne treba vam ni padati na pamet ponijeti svoju vlastitu “zabavu” jer će vas pri ulazu u glavu prostoriju malo prepipati.
 
Kada ste napokon prošli vrata shvatit ćete da je vrijedilo ali ulazite li u ispražnjeni prostor bazena imat ćete OMG trenutak kada vam se učini da malo visite. Točno tako pod je pod blagom padinom nakošen prema najdubljem dijelu. Čini se da je ovo iskustvo koje će sva vaša osjetila staviti na test.

alt

 
Na prethodnom partiju Atkins je bio onaj koji je energijom napunio bazen svojim brzim techno rezovima da bi kasnije postepeno prešao na house, dok se Van Hoesen smjestio jednu šetnju uskim, cijevima i ventilima prekrivenim, hodnikom dalje na Boiler flooru. U ovom neobičnom kompaktnom prostoru, koji vas grli svojom prezentnošću i tjera da se stisnete uz svog suravera, istražio je sirovi futuristički zvuk s dramatičnim emotivnim technom i atmosferičnim trakama koje su rezali reski nasumični tonovi.

Uopće ne sumnjamo da će Stadtbad sa istančanom žicom za probranu kvalitetu samo nastaviti graditi svoj ugled esencijalnog mjesta kulture i glazbe za berlinsku scenu.

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop