Skip to main content
  • alt
  • 21.08.2017.

Pozitivni kolorit pun euforije na Moondance-u uz pasionirane technoljupce

Ako je suditi po reakcijama publike kao i medija, Moondance festival je uveliko nadmašio prethodna izdanja i opravdao visoka očekivanja svih Moondancera.

Piše: 


5. izdanje Moondance festivala završilo je uz ovacije publike koja je pokazala da je vjerna Moondanceu. Jedini underground techno festival u domaćoj produkciji na ovim prostorima prometnuo se respektabilan brend i izvan naših granica o kojemu pišu ugledni časopisi i koji bilježi porast od preko 20% posjetitelja, pogotovo stranih.

alt

Pasionirani technoljupci su potegli od Islanda, Velike Britanije, Španjolske, Italije, Francuske, Njemačke pa do Australije. Zanimljivo je da Moondance pohodi malo starija publika od one na koju smo navikli viđati po klubovima. Možemo slobodno ustvrditi da je Moondance postao međunarodni techno festival kojega pohodi ozbiljnija publika koja točno zna što hoće.

alt

alt

Recept je u inzistiranju u kvalitetnim imenima bez obzira na hype, u beskompromisnoj produkciji kao i gostoljubivosti osoblja tako da se posjetitelji u svakom trenutku osjećaju opušteno i sigurno. 5. izdanje je ponudilo nekoliko noviteta od kojih moramo izdvojiti gostovanje Philipp Geista Videogeista, video umjetnika koji je mapirao kulu Kamerlengo kao i produkcijske radionice gdje su se zainteresirani mogli educirati kako unaprijediti svoje produkcijske vještine uz predavače Petra Dundova, Lucretia iz The Analogue Copsa i Marina Gospića, pokretača EMI učilišta koje ovu jesen otvara školu i u Splitu.

alt

alt

Također pun pogodak se pokazao i showcase najznačajnijeg techno kluba u povijesti – Tresora s kojim su došli i mnogi berlinski technoljupci i tako s ostalim strancima i domaćima stvorili pozitivni kolorit pun euforije. Izvedba svih izvođača je bila besprijekorna, no najviše ovacija je pobrao Argentinac Jonas Kopp kojemu je ovo bila hrvatska premijera i uvjereni smo vrata za neke od slijedećih izdanja Moondance.

alt

Što su o Moondance-u rekli poznati izvođači:

Robert Hood – great vibe, fantastic people. I want come back

Ben Sims – great as always

Dj Deep – I am impressed

Jonas Kopp – Amazing location, amazing people, amazing production

Već početkom rujna, Moondance će objaviti datume za 2018. i staviti ranoptičje ulaznice u prodaju.

Fotogalerija Moondance Festival 2017

alt

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk