Skip to main content
  • 26.05.2024.

Prvi dojmovi iz Detroita! Opće oduševljenje na otvaranju Movement festivala

Naš suradnik Tonko Mikulandra sljedećih nekoliko dana izvještava iz kolijevke techna s jednog od najdugovječnijih festivala elektroničke glazbe.

Piše: 

Naš suradnik nam prepričava kako je Detroit u svega 24 sata nakon što ga je razgledao postao neprepoznatljiv i da se sve odjednom promijenilo te postao pravi američki grad kakvog poznajemo iz filmova, serija i priča.

“Ljudi su na sve strane, turisti su isto stigli, a najbolji dio je što se u svim kafićima, restoranima i dućanima svira elektronička glazba. Nešto predivno.”

Kako naš Tonko kaže, gužve su prevladale gradom, čekalo se dobrano na ulazak na festivali, ali je to ipak gušt za doživjeti. “Sam ulazak na event me toliko izbio iz nogu, mislio sam da će mi srce iskočiti od sreće. Doći na mjesto o kojem sam samo sanjao. Toliko puno stageova i svaki je odličan” emotivno nam javlja naš suradnik koji ističe savršen zvuk na festivalu na kojem se nije štedilo.

Što se tiče samih DJ setova koje je uhvatio od početka do kraja kaže da mu je “gušt prvog dana” bio Stacey Pullen, posebice jer je čovjeku došla cijela obitelj koja je plesala s njim na pozornici dok je svirao. “Set je bio u stilu njega samog. Perfektno miksanje, izbor traka koji gađa u dušu i interakcija s publikom očaravajuća. Među najboljim setovima što sam poslušao.”

Osim što je prošao sve pozornice kako bi uhvatio fotografije i videozapise, naš Tonko se zadržao na underground flooru za kojeg kaže da je “baš underground” koji se mora doživjeti. “Mogu samo reći da sam se ježija svaki put kada sam bio na njemu. Na njemu me najviše oduševio Colin Benders sa svojom live izvedbom. To je bilo nešto posebno za doživjeti. Sve je prštalo od energije, a to je i publika osjetila.”

“Sve u svemu, prvi dan me je oduševio” zaključuje naš suradnik iz kolijevke techna.

Kompletnu fotogaleriju prvog dana Movement festivala objavljujemo sutra ujutro, a dotad uživajte u djeličku atmosfere kroz videozapise na našem Instagram profilu!

sonus 2
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.