Skip to main content
  • 26.02.2018.

Reportaža: Bogati zadnji party vikend prije nego se oprostimo od Veljače

Veljači okrećemo leđa i usmjerujemo pogled na prvi nadolazeći vikend trećega mjeseca 2018. godine. No, u međuvremenu ne možemo, a da škicnemo na zadnje dane u mjesecu koje obilježuju veterani i pioniri elektroničke glazbe.

Piše: 

Sa velikim smješkom na licu mahnuli smo zadnjem vikendu tekućeg nam mjeseca, a baš u ovaj ledeni nam ponedjeljak donosimo pregled party događanja koja su obilježila kako prostor domaćeg nam teritorija, tako i igrališta u susjednim državama. Na jednoj strani Kraftwerk je publiku oduševljavao za vrijeme svoje 3-D turneje, dok je zagrebačkim ulicama orila techno himna "The Bells" jer Jeff Mills posjetio je klub Boogaloo.

KRAFTWERK – Ljubljana, Beograd, Sarajevo

Kombinacijom glazbe i performansa Kraftwerk 3-D ponudio je posjetiteljima jedno potpuno novo koncertno iskustvo koje se može karakterizirati kao pravo umjetničko djelo. Za potrebe njihovih nastupa konvojem kamiona prevozi se 18 metara široki video zid. Zajedno uz razglas i rasvjetnu opremu radi se o neponovljivom doživljaju. Točku na i stavljaju 3-D naočale bez kojih iskustvo Kraftwerka nebi bilo potpuno. Sa druge strane, u Beogradu za vrijeme nastupa njemačkih pionira posjetitelji su cijeli koncert proveli u hladnoj atmosferi jer organizatori nisu uključili grijanje, a s obzirom da se tokom cijelog nastupa isključivo sjedi, nije bilo načina da se isti ugriju.


{youtube}1IzqaGf_U9o{/youtube}

JEFF MILLS – Boogaloo, Zagreb

Najočekivaniji nastup u Hrvatskim klubovima svakako je bilo gostovanje Jeff Millsa koji je stao za pult kluba Boogaloo. Velika večer za koju je Mills odradi set od tri sata te za koju su bila dogovorena čak 3 floora! Partijaneri i partijanerice ne skrivaju oduševljenja, a jedan od komentara na cijelu večer bio je "mislio sam da je PLUR mrtav, hvala vam svima sta ste mi dokazali suprotno".

 

Objavu dijeli Mirela Juras (@mirela_juras)


NIPPLEPEOPLE – Tvornica Kulture, Zagreb

Zagrebačka Tvornica Kulture bila je poprište electro-pop senzacije zvane Nipplepeople. Anonimni dvojac rasprodao je Veliki pogon te u egzotično atraktivnome nastupu oduševio publiku. Tu su im dakako pomogli i hitovi "Frka" i "Sutra", kao i obrade izvođača poput Robyn i Ting Tingsa.

KUGLANA GORI ZA SKIPPER – Kuglana, Šibenik

Šibenska scena proteklog je vikenda udružila snage i večer posvetila požarom nastradalom lokalu Skipper. Tom je prilikom sve popularnije igralište za plesne entuzijaste, Kuglana udomaćila čak 13 DJ-a. Subota je tako pokazala kao u vremenu kada je Skipperu potrebna pomoć Lawrence KIein, Bake Junior, Tabula, Foxy, Mr. D, NiceHell, Scheva, Tomislav Rupić, Fikcio Monger, Fabian Mateša, Mika, Nick Jelly i Mladen DJ objeručke prihvaćaju ponudu i pomažu da jedno bitno mjesto grada Šibenika dobije svoji novi početak.

SKEPTIK – Kocka, Split

Pero Fullhouse u posebnim prilikama stavlja masku Skeptika na lice i zadire u najdublje priče elektroničkih zvukova. Jedistvene su to prilike, kao ova petkovna u Kocki, kada svjedočite najmračnijim, ponekad hipnotičkom stranicama koje ispisuje veteran hrvatske plesne scene. Svi oni koji su propustili ovu večer i oni koji se žele iste ponovno prisjetiti mogu uz snimljeni set uploadan na YouTube-u.

PEZNT – Central, Split

Za kraj ostajemo u Splitu i upućujemo se do Central kluba gdje je gostovao dvojac PEZNT. Blacksoul i Mark de Line bilježe sve veće produkcijske uspjehe, a splitska publika mogla je uživo čuti sve njihove hitove koji haraju Traxsource ljestvicama.


 

 

sea star mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star desk