Skip to main content
  • 25.02.2018.

Proširen postav izložbe Nikola Tesla – Mind from the Future

Najveća hrvatska multimedijska izložba „Nikola Tesla – Mind from the Future“ suradnjom autorice i kustosice izložbe, Helene Bulaje Madunić, sa španjolskim kustosima, Miguelom Ángelom Delgadom i Maríjom Santoyo, proširila je svoj postav u Meštrovićevom paviljonu.

Piše: 


Obogaćivanje postava izložbe posjetiteljima nudi 30-ak novih, međunarodnih uradaka inspiriranih Teslom – od ilustrativnih portreta preko stripova do animiranih, igranih i kratkih filmova autora iz čitavog svijeta. Upravo je to ono što genijalca iz Smiljana postavlja kao inspiraciju, odnosno stvarnog heroja neutaživog stvaralačkog impulsa.
{youtube}rAQlm6Arnww{/youtube}

Autorica i dvoje istaknutih suradnika predstavili su novi dio izložbe i rekli ponešto o sebi i radovima inspiriranim Teslom koji su dio njihova umjetničkog opusa. Španjolski kustosi, Miguel Ángel Delgado i María Santoyo, 2014. godine su u Madridu postavili prvu veliku biografsku izložbu o Nikoli Tesli pod nazivom „Nikola Tesla. Suyo es el futuro“, koja je uključivala i TESLA POP sekciju u sklopu koje je bio prikazan isječak iz filma „Mehaničke figure_Inspirirani Teslom“, autorice i kustosice izložbe u Zagrebu, Helene Bulaje Madunić.

U sklopu te izložbe prikazan je i kratki film Branislava Brkića, „Tesla and the Lamplighter“. Izložba „Nikola Tesla. Suyo es el futuro“ je od 2015. godine na velikoj međunarodnoj turneji te je predstavljena diljem svijeta, a posebnu je pozornost izazvala u Argentini i Meksiku. Uspješna suradnja na izložbi „Nikola Tesla.

Suyo es el futuro“ nastavila se i na izložbi „Nikola Tesla – Mind from the Future“ pa su tako Delgado i Santyo sudjelovali kao savjetnici i kustosi, dok je Bulaja Madunić, nakon izložbe u Madridu, s Brkićem nastavila surađivati kao producentica i art direktorica u okviru njegova dugometražnog animiranog filma i videoigre “Tesla – The Invention of a Dream“, koji je za potrebe izložbe „Nikola Tesla – Mind from the Future“ prenamijenjen“ u interaktivno kazalište koje posjetitelje uvodi u nadrealni svijet futurističkog animiranog 3D filma.

Promo Izložba „Nikola Tesla – Mind from the Future“ u Meštrovićevom je paviljonu otvorena do 20. ožujka 2018. godine i nove posjetitelje, ova najveća i najoriginalnija izložba u regiji, širom otvorenih vrata čeka u svojoj proširenoj verziji prenosi Večernji.hr
{youtube}JqTVjSdBIIY{/youtube}

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk