Skip to main content
  • 27.07.2023.

Seasplash festival nakon 21. izdanja otišao u povijest

Oprostili smo se od Seasplash festivala, baš onako kako i priliči toliko dugotrajnom festivalu koji je utjecao na mnoge živote i pokrenuo sasvim novu scenu

Piše: 

Pet dana ispunjena muzikom, tri pozornice s tri soundsystema, artisti koji su inspirirali pokretanje, oplemenjivali prošla izdanja, ali i oni koji su pokazali da podmladak scene itekako ima što za pokazati, zatvorili su 21. Seasplash festival. Atmosfera zajedništva i familijarnosti osjetila se već i u ranim satima Nultog dana.

https://seasplash-festival.com/wp-content/uploads/2023/07/2-1024x682.jpg
https://seasplash-festival.com/wp-content/uploads/2023/07/3-1024x682.jpg

Seasplash familija počela je pristizati u festivalski kamp, istovremeno su brojni Šibenčani oduševljeno iskoristili besplatan prijevoz brodom iz centra grada do Martinske gdje se održao Day Zero koncert. Izvođači su dodatno usijali ionako vruću atmosferu u toplom Šibeniku – domaći Bamwise i ABOP oduševili su svojom elektronikom koja se izvodi uživo. Dok je glavna zvijezda Iration Steppas izazvao nostalgiju kod velikog broja posjetitelja i pritom ih dobro rasplesao, baš kao i plesna skupina Cromaicanz.

https://seasplash-festival.com/wp-content/uploads/2023/07/6-1024x683.jpg
https://seasplash-festival.com/wp-content/uploads/2023/07/8-1024x682.jpg

Prvi festivalski dan obilježili su zvuci jakog basa, nakon što je Channel One morao otkazati svoj nastup, uskočile su regionalne snage Vibration Addict pojačan Little Vexom te austrijsko-slovenski Subsistence Sound System koji su svojim selekcijama oduševili okupljene. I druge festivalske večeri bilo je teško odabrati između floorova.

https://seasplash-festival.com/wp-content/uploads/2023/07/10-1024x682.jpg

Na MainSplash pozornici na kojoj je postavljen moćan Seasplash Sound System, odvila se jaka koncertna večer koja je donijela nastupe bendova: Šarena pojava, Antenat i legendarniZion Train kojima se na pozornici u jednom trenu pridružila Sarah iz Headmixa. Koncerti su zaokruženi fenomenalnim setovima Groove Playaz na početku te Slavonija Vibez Syndicate na kraju večeri.

https://seasplash-festival.com/wp-content/uploads/2023/07/33-1024x682.jpg

Drugi dan obilježila su dva fenomenalna seta i dva dugo sanjana koncerta. St!lness se vratio jači nego ikad, na pozornici im se pridružio i Scuba iz Hrama, a prvi put na pozornicu Seasplasha popeo se Headmix, bend koji je imao velik utjecaj na sam početak festivala te je svojim nastupom izazvao mnogo emocija. Podij su otvorili Pulap Reggae Station, a zatvorili cijenjeni producenti Rahmanee i Filip Motovunski, poznavatelji scene bi rekli – pametnom dosta!

https://seasplash-festival.com/wp-content/uploads/2023/07/S8201535-1024x682.jpg

Sva tri dana SoundSplash stage pružao je set za setom na Barabadub Sound Systemu, prema kojem su i plesači na podiju bili okrenuti, na njemu su najbolje od sebe dali najbolji Dj-i svih generacija: Grumen, Boogie, Lionshine te DMT u četvrtak. Jan Becele, Tricky D b2b Jin-San, Rasta Altitude Sound, DJ Venom u Šljiviku i DJ Ama u petak, dok su u subotu nastupali Kordoom HiFi, Dubble, Ras Padsystema, Barabadub te Dr. Obi.

https://seasplash-festival.com/wp-content/uploads/2023/07/S8201594-1024x682.jpg

Nedjelja je bio dan za dub-oki chill i opraštanje sa Seasplash festivalom u velikom stilu. Crazy Baldhead iz Londona sporim basevima pripremio je teren za nadolazeću zvjezdanu kombinaciju na dub sceni – Dr.Obi meets Anja G, Root & Sistah Tena da bi posljednji nastup na posljednjem Seasplash festivalu odsvirao fenomenalni duo iz Novog Zelanda Pitch Black.

https://seasplash-festival.com/wp-content/uploads/2023/07/20230723_220023-1024x768.jpg

ChillSplash pozornica smještena ispred festivalskog bara i opremljena Old Lady Sound Systemom iz dana u dan pokretala je goste još od popodnevnih sati. Osim spomenutog domaćina Old Lady SoundSystema tu su puštali Kalibal, Miki Delay, Soljah, Little Vex, Dubmix, nastup je imao Klaun Krumpir te Paddy Free, polovica Pitch Blacka. Igrom slučaja i unatoč krivo kupljenoj avionskoj karti, na posljednji dan stigao je i Fyah Son Bantu iz Kenije te je imao veliku želju da nastupi.

https://seasplash-festival.com/wp-content/uploads/2023/07/1-1024x682.jpg

Seasplash Festival svoje šarenilo zahvaljuje i brojnim umjetnicima koji su svojim izvedbama obogatili program tijekom i između drugih nastupa poput nezaobilazne plesne skupine Cromaicanz, umjetnika koji kontrolira vatru Quis Ignis te brojnih drugih izlagača, prodavača, trenera, meditatora…

https://seasplash-festival.com/wp-content/uploads/2023/07/MG_9243-1024x613.jpg

Iako nismo proveli službeno ispitivanje, prema broju sretnih i nasmijanih parova koji su se prije desetljeća ili više upoznali baš na Seasplashu, kao i dječice koja su nastala iz tih ljubavi, možemo s ponosom reći da je naš festival, imao pozitivan utjecaj ne samo na glazbenu scenu, nego i na demografiju Hrvatske. Kao i svaka obitelj, došlo je vrijeme da svatko ode na svoju stranu, ali obećajmo da ćemo ostati u kontaktu i vrlo skoro prirediti nove razloge za okupljanje i druženje.

Veliku fotogaleriju 21. Seasplash festivala pogledajte ovdje.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk