Skip to main content
  • 23.05.2015.

Sinoć je Zagrebom protutnjao drum’n’bass zvuk

Sumnje, ako je i bilo, više je nema – Tuborg Open Fair definitivno je označio vrhunac zagrebačke, ali i regionalne elektro sezone.

Piše: 


Zagrebački velesajam sinoć je doživio pravu drum'n'bass eksploziju uz premijerno gostovanje legendarnog Goldiea, a Tuborg Open Fair je i u ovom proljetnom izdanju i više nego opravdao očekivanja, te podigao ljestvicu svim budućim zagrebačkim, ali i regionalnim elektro programima. Produkcija koja je donijela odličan zvuk i priredila izvanredan vizualni doživljaj, uz lineup koji kombinira najjača svjetska, regionalna, ali i jaka domaća elektro imena, pokazali su kako Zagreb zaista može stajati uz bok velikim svjetskim metropolama.

Večer je otvorio Mmmeniga, hrvatski otac Outlook festivala, a večer je ujedno bila i službeno zagrijavanje za ovaj ljetni festival. Svojom tvrdom vinilskom dub / reggae / drum'n'bass selekcijom uveo nas je u večer basseva i napravio odlično zagrijavanje za spektakularno rasplesanu večer koja je uslijedila. Nakon njega na pozornicu su stupili beogradski zločesti hip-hop dečki Bad Copy u sastavu: Sky Wikluh, Timbe i Ajs Nigrutin. Od uvodne ”Esi mi dobar”, preko najpoznatijih stvari kao što su “Džastin Biberi”, “Idemo odma” – pa sve do “Ljubav ili pivo” i bisa kojeg su odradili bez da su napustili scenu, a na kojem su im se pridružili General Woo i Pro – zakucali su Mmmenigin tvrdi početak i proširili prostor sinergije publike i scene.

Sve je nakon toga bilo spremno za najveće drum'n'bass gostovanje koje je Zagreb ikada doživio – ikona drum'n'bassa – Goldie – u svom premijernom zagrebačkom ukazanju, prisutne je provozao svojom probranom selekcijom koja je sačinjalava underground, jungle i drum'n'bass zvukove obojane onom pravom Goldie bojom uz dodatak od nemalih 20 godina karijere i s lakoćom opravdao svoj status legende. Uz razigranog i dobro raspoloženog MC LowQuia, najveća kulminacija večeri svakako je bila njegova stvar “Inner City Life”.

Nakon Goldiea pozornica je bila rezervirana za live drum'n'bass projekt bubnjara Janka Novoselića i Theron Touretta na synthevima. Drumroll je uz set bubnjeva i širok dijapazon synth zvukova pokazao kako zvuči drum'n'bass izveden uživo, te dokazao da je opaka live mašina koja izvodi čistokrvni drum'n'bass. Kraj večeri obilježili su domaćini Chew The Fat! Croatia i rezidenti Yesh i DMT koji su nas provozali bass selekcijom i pokazali zašto su jedan od najistaknutijih zagrebačkih klupskih programa.

Fotogalerija – Tuborg Open Fair

Sinoćnje Tuborg Open Fair izdanje sa sjajnim popisom gostiju ostavio je veliki pečat na klupskoj sceni, priredivši istinski klupski doživljaj nadklupskih razmjera, a uz tehničku produkciju koja je podignula ovakve događaje na višu razinu pokazao se kao predvodnik u trendovima zagrebačke glazbene scene. Imamo puno razloga s nestrpljenjem iščekivati jesenski Tuborg Open Fair. Ljestvica je podignuta, izazov je prihvaćen.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2