Skip to main content
  • 14.03.2013.

Skrillex i Richie Hawtin educirali mlade u Južnoj Africi

Posljednjih tjedana najpoznatiji kanadski umjetnici elektronske glazbe bili su u radnom i humanitarnom posjetu južnoj Africi djelujući za zakladu Bridges for Music.

Piše: 

Naslovna foto

Richie Hawtin


Richie Hawtin i Skrillex su svirali na nekoliko partija, sudjelovali u kreativnim radionicama sa mladima koje interesira eletronska glazba, a sve pod okriljem zaklade Bridges for Music koja koristi glazbu kao alat za kulturnu i kreativnu razmjenu.
{youtube}Y6cCHcXvNhw{/youtube}

Kasnije su se pridružili i glazbenici 12th Planet, Alvan Risk te južnoafrički producenti Black Coffee, Culoe De Song, Vinny Da Vinci, Niskerone koji su u Capetownu i Johannesburgu chatali sa fanovima o svojim uspjesima, diskutirali i svirali kako bi inspirirali mladost te zemlje i potakli ih u njihovom glazbenom stvaralaštvu.
{youtube}RVztGVtBcDc{/youtube}

Fotografije sa ovog zanimljivog događaja pogledajte klikom ovdje.

Amsterdam Dance Event je najavio u 2013.g. da će se fokusirati na scenu južne Afrike. Prema njihovom gledištu ovo je zemlja koja očekuje ekspanziju elektronskog zvuka u narednim godinama. Lani su u ovom programu predstavili Australiju, a ove godine će ugostiti sve bitne promotore, klubove, festivale, DJ-e, producente i medije koji su aktivni sudionici južnoafričke scene.
{youtube}HMpXHnozx-c{/youtube}

brejcha 2
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.