Skip to main content
  • 5.02.2024.

Fred Again… i Skrillex osvojili Grammyje u kategorijama elektroničke glazbe

Održano je 66. izdanje nagrade Grammy u Los Angelesu.

Piše: 

Naslovna foto

Amy Sussman/Getty Images

Dodijeljene su nagrade američke Akademije za diskografsku umjetnost i znanost u ukupno 94 kategorije, od čega su tri kategorije “pripale” elektroničkoj glazbi. Riječ je o kategorijama za najbolji plesni/elektronički singl, nagrada za najboji plesni/elektronički album te nagrada za najbolji remix.

Među nominiranima u elektroničkim kategorijama 66. izdanja Grammyja su se našli Disclosure, Dom Dolla, Depeche Mode, Fred Again…, Kx5 (deadmau5 x Kaskade), The Chemical Brothers, Skrillex i drugi…

Nagrada za najbolji plesni/elektronički singl je pripala triu Fred Againu…, Flowdanu i Skrillexu za njihovu “Rumble”, dok je najbolji plesni/elektronički album osvojio Fred Again… za njegov “Actual Life 3“. Najbolji remix su imali Wet Leg za obradu Depeche ModeoveWagging Tounge” s posljednjeg objavljenog albuma kultnog britanskog benda.

schulz mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2