Skip to main content
  • 4.04.2011.

Tako se slavi rođendan!

Sad kad su se dojmovi malo slegli i kad smo uspjeli doći sebi želimo Vam ispričati kako je ovo bila vrhunska godišnjica i kako smo zaključili – tako se slavi rođendan! Neke doživljaje nemoguće je opisati kao i energiju koja je vladala, no krenimo od početka…

Piše: 

Naslovna foto

10 godina Klubske Scene


Naša ekipa od ranog subotnjeg jutra uputila se na mjesto događaja kako bi ispunili zahtjeve 35 izvođača, uštimali razglas, sredili scenografiju i vizualizacije pod vodstvom Hiper Medije, koje su već neko vrijeme postale sastavni dio clubbinga i dodatni izvođač na partijima. Dizajnerski lijepi duo Marija Koštić i Ana Fucijaš pobrinule su se za šarene rekvizite, lastavice, papagaje i vjence uz pomoć kojih je tamna podloga kluba dobila na veselom tonu. Nakon što smo uredili i pripremili sve kako bi  prostor Boogaloo-a bio i izgledom spreman za rođendanski party i domjenak, oko 21h počeli su pristizati prvi gosti, izvođači, novinari i prijatelji. Družili smo se u ugodnom društvu i uz laganije plesne ritmove dok nas je osoblje iz Nekić Barology i Hemingway bara opskrbljivalo šarenim koktelčićima i kombinacijom ukusnog cateringa. Uzbuđenje se lagano počelo dizati oko 23h kad smo postali svjesni da naš veliki party upravo počinje i da ljudi već tako "rano" za pojmove hrvatske publike dolaze. Iako su ulaznice u pretprodaji rasprodane i na našem facebook eventu svoj dolazak je potvrdilo oko 500 osoba, jednostavno ne znate što možete očekivati dok to zaista i ne vidite. Kad se oko 23.30h stvorio red na ulazu znali smo da će ovo biti jedan od onih „pravih“ partija kakve smo u prvoj polovici 2000-tih pohodili u bivšem OTV domu. Nismo još uvijek uspjeli točno nabrojati posjetitelje, no prema slobodnoj procijeni bilo je preko 1200 plesno raspoloženih osoba koje su popunile sve floorove, čak i gornji house floor koji na kojem se dosad posjetitelji Boogalooa nisu običavali zadržavati.

GALERIJA 1

Kao netko tko posjećuje partija nisam dosad imala naviku dolaziti prije 1h u klubove, međutim fantastičan je osjećaj vidjeti kako se atmosfera stvara i kako se floorovi pune. Odlično raspoloženje moglo se osjetiti u zraku, raznolikost glazbenih izričaja izvođača dovelo je i raznoliku publiku u klub, a vidljiv je bio i veliki raspon generacija na floorovima. Kako nije bilo moguće poslušati sve i biti u isto vrijeme na različitim floorovima, prvi sam ples nabacila na otvaranju bass floora uz nu disco zvuk Frxa i Marmata, a potom poslušala How Convinient i njihov zanimljiv live nastup koji je odličan pokazatelj toga kuda ide elektronska glazba. Nakon njih pozornicu su preuzele njihove malo starije kolege Zarkoff i Yas koji su mračnim analognim zvukovima karakterističnim za Florence Foster Fan Club podigli atmosferu za koji stupanj više. Kao istinski ljubitelj techna prebacila sam se na techno floor na kojem je party zahuktao tko drugi nego Mary čiji se nastup ne propušta, a nakon njega publici je ugodio rasplesani i dobro raspoloženi Sergej svojim plesnim i ne nabijačkim ritmom i prijateljskom interakcijom s publikom. Sergej je nastavio plesati na stageu s različitim rekvizitima i kad je Mr Dj Dario tvrđim zvukom preuzeo tron, a kad se on popne na stage i ruke se automatski stavljaju u zrak, slijede nabrijavanja i dizalice, tada se najbolje čuju uzvici publike i ona tajna veza između zagrebačkih partijanera i Mr DJ Daria. Na pola njegovog nastupa morala sam se uputiti do gornjeg house floora, jer me zanimalo kako zvuče Homeboy i Monotek u projektu napravljenom za ovu priliku Home 'N' Tek live i nisam pogriješila. Inspirativni, zaigrani i mladi, njima ideje uopće ne nedostaje, a uspjeli su mi izmamiti osmjeh svojim glazbenim izričajem – momci samo tako nastavite! Ponovno sam se spustila poslušati nove dje confusion skupine Itcha i Æona, zatim još malo provirila i na techno floor gdje su Ogi i Teo Haruda pumpali njima svojstven hard techno. Bližilo se 5 sati i dio ekipe koji je ranije stigao polako je odlazio s partija, a ja sam posljednji sat vremena odlučila posvetiti sebi uz Jolku koji zna ono što mnogi nikad neće shvatiti, duša techna je melodija i Jolka koji je savršeno pronalazi na najljepši način priveo je ovu priču kraju.

GALERIJA 2

Kad rezimiramo bila je ovo naša najbolja proslava, bio je ovo pravi rođendan, bolje nismo mogli zamisliti i stvarno smo sretni jer ste u tolikom broju uveličali naš veliki dan. Hvala svima koji su pomogli da sve "štima", hvala izvođačima za ovakav doživljaj, hvala posjetiteljima i čitateljima što su vratili osjećaj zajedništva klubske scene i dokazali nam da nije gotovo, publika je još uvijek željna pravih partija. Hvala svima koji su bili uz nas u proteklih deset godina i koji će biti uz nas sljedećih deset godina! Možda smo još uvijek pod dojmom subote, ali već razmišljamo o ljetnom izdanju proslave svog jubileja za sve koji su propustili ovu euforiju i sve koji žele da ju ponovimo, uostalom zašto ne bi slavili cijele godine.

GALERIJA 3 – VIZUAL I ATMOSFERA
{gallery}/2011/04/02_ks10-vizual@boogaloo3{/gallery}

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk