Skip to main content
  • 11.07.2011.

The Garden Festival – pravo osvježenje za ljetne vrućine

The Garden je opravdao titulu jednog od najboljih boutique festivala na svijetu. Vikend je na The Garden Festivalu donio još toplije vrijeme ali zahvaljujući prirodnom okruženju poluotoka Pinija kod Petrčana je bilo prilično ugodno podnositi velike vrućine.  

Piše: 

Naslovna foto

Petrcane , poluotok Pinija


Lagana dnevna chill glazba koja se može čuti na The Gardenu pravi je primjer kako se radi festival s prepoznatljivim lifestyle konceptom i namjerom da se posjetitelji samo prepuste uživanju. Za neke je to odbojka na pijesku, a za druge čitanje knjige na velikim madracima postavljenim u festivalskoj zoni. U svakom slučaju, red kupanja red "izležavanja na suhom" pravilo je dnevnog đira Gardena. Predvečer brojni posjetitelji snimaju nezaboravan zalazak sunca, lagano se pleše, pijucka omiljeno piće, a neki su pronašli i svoje mjesto za meditaciju. Paralelno uz događanja u Petrčanima, festivalski se program održavao i u Zadar Garden baru.

Somersby stage je u nedjeljnu predvečer bio u znaku nastupa svježih bendova "Incarnations" i "Electric Wire Hustle", dok su Wolf + Lamb u Beach baru donijeli dašak otkačene i glamurozne glazbene scene New Yorka.
{youtube}ighwnPIdJ8Y{/youtube}

Ovogodišnji The Garden Festival počeo je u srijedu i završava u srijedu, dok se glavni dio programa održao preko vikenda. Sedam dana odmora na "Garden" način predstavlja savršeno ljetovanje za mnoge posjetitelje iz Europe, SAD-a i Kanade. The Garden će zasigurno i dalje u svjetskim medijima osvajati titule najboljeg boutique festivala na svijetu.

Petrčane u opuštajućoj atmosferi
U skladu s konceptom festivala „Friends and Family“ posjetitelji su u subotu uživali u cjelodnevnoj opuštajućoj zabavi. Na Somersby stageu vodio ih je nastup kultne grupe Odyssey iz New Yorka te Motor City Drum Ensemble u Beach baru.
{youtube}d0Ei2Je_g6Q{/youtube}

Petrčane, 10. srpnja – Uživanje u hladu ispod pinija uz predivno čisto more i laganu glazbu ovaj vikend pravi su mamac za brojne posjetitelje The Garden Festivala.  Ovu subotu mali poluotok Pinija postao je prava oaza s puno hlada, mogućnosti masaže uz more, i naravno druženje u opuštenoj atmosferi. Ulaskom u festivalsku zonu preko dana postaje vam jasno zašto je festival rasprodan. Osim prirodnih ljepota,  jedna od pravih vrijednosti ovog festivala je, kažu nam posjetitelji,  i prijateljsko raspoloženje koje ovdje vlada.

Gledate sva ta brojna nasmijana lica i ne preostaje vam ništa drugo nego prepustiti se uživanju i ugodnom čavrljanju s novim frendovima i nekim dragim osobama koje se veselite susresti upravo ovdje. Tome u prilog ide i koncept festivala "Friends and Family". Dobre glazbe naravno nije nedostajalo, vrhunac Garden subote bila je svirka kultne grupe Odyssey iz New Yorka na Somersby stageu kao i nastup od Motor City Drum Ensemle u Beach baru i naravno, beskrajno uživanje u pogledu na zalazak sunca i nastup PBR Streetgang.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2