Skip to main content
  • 8.11.2023.

Time Warp 2023. dokazao da su i dvije pozornice dovoljne da se organizira nezaboravan spektakl

Ovog vikenda održalo se 29. izdanje Time Warp festivala koji je pokazao da je zavrijedio titulu jednog od najboljih festivala elektroničke glazbe

Piše: 


Više od 25.000 posjetitelja iz cijelog svijeta okupilo se na prvi vikend studenog i odlučilo plesati do jutarnjih sati s najaktualnijim producentima i DJima. Jesensko izdanje Time Warpa, pod sloganom Two Days / Two Stages, održalo se u dvije dvorane, a partijanerima je svoje vještine pokazalo čak 26 izvođača.

Glavna dvorana Maimarkthalle, prvu večer, bila je namijenjena ljubiteljima svih vrsta techno žanra, a za atmosferu su bili odgovorni izvođači poput njemačkog dua Pan – Pot, švedskog mahera Adama Beyera i uvijek jedinstvene Nine Kraviz. Za kraj večeri, uz brutalne ritmove Kobosilovog dvosatnog seta, nitko nije mogao ostati miran. Cijeli strop dvorane bio je prekriven balonima osvjetljenim reflektorima koji su pratili i vizuale na ogromnom ekranu iza izvođača.

Za ekipu koja je cijelu večer htjela uživati u žestokom basu, bila je tu Maimarktclub dvorana koja je ugostila Klangkuenstlera, Tryma, Brutalismus 3000 i 999999999. Dvorana je bila uređena led nitima koje su se protezale po cijelom stropu i uz reflektore su transportirale partijanere u neistražene dimenzije.

Drugu večer je na programu u velikoj dvorani bila nešto lakša vožnja uz Mochakka, Njemca Svena Vätha, legendarnog Black Coffee i ukrajinskog dvojca Artbat koji su već dobro poznati i hrvatskoj publici. Maimarktclub je za drugu večer uz Patricka Masona, Indiru Paganotto i Ki/Ki partijanerima pružio zadnju priliku da istroše preostale atome snage uz techno, psy i trance setove.

Prije festivala u prodaji su bile dnevne ulaznice od 69 eura, vikend ulaznice od 109 eura i VIP ulaznice od 120 eura, a ulaznice su bile dostupne i na sam dan festivala. Dodatni bonus je to što bilo koja vrsta festivalske ulaznice ti omogućuje i besplatno korištenje javnog gradskog prijevoza, što znači da si bez problema povezan s festivalom i smještajem.

Mannheim je od Zagreba udaljen 10 sati autom ili 15 sati autobusom pa smo se ovaj put odlučili da bi avion bio najbolja opcija. Dolazak je moguć letom iz Zagreba za Stuttgart ili Frankfurt, a ako se nekoliko tjedana prije polaska uzme povratna karta, moguće ju je naći i za 150 eura. Mannheim je na jednakoj udaljenosti od Frankfurta i Stuttgarta tako da samo treba naći termin i cijenu leta koja najviše odgovaraju.

Iz Frankfurta ili Stuttgarta može se uzeti vlak ili aubotus za Mannheim, a ovisno o terminu polaska, treba izdvojiti do 30 eura. U grad se dolazi na glavni kolodvor koji je zapravo srce grada i polazišna točka za većinu partijanera koji su stigli iskusit Time Warp ludnicu.

Iako možda djeluje kao komplicirano putovanje, zapravo je sve vrlo organizirano, a preko interneta je vrlo jednostavno uzeti karte za vlakove i autubuse. Uz to, na kolodvorima postoje automati za kupnju karata i pultovi za informacije gdje se bez problema može potražit pomoć.

Time Warp festival zaista je nešto što se ne može iskusit bilo gdje

Poznat je po produkciji i ozvučenju koji su uvijek na vrhuncu i ovog puta nije bilo iznimke. Ekipa iz cijelog svijeta imala je priliku prepustiti se i uživat u setovima pravih umjetnika koji su pokazali svoje vještine i dokazali da je odlazak na Time Warp nešto što svaki ljubitelj elektroničke glazbe mora iskustiti. Organizatori su osigurali sve što je posjetiteljima potrebno da se mogu što više opustit i uživati. To uključuje lockere koji se mogu iznajmiti i cashless payment sustav da se što manje čeka u redovima.

Največi izazov zapravo je slaganje rasporeda i biranje setova koji se moraju posjetiti kako bi se uživalo u nastupima najdražih izvođača. Bez obzira na to, na kojoj god pozornici se našao i u bilo kojem trenutku okružen si ljudima iz cijelog svijeta koji su došli u Mannheim s jednim ciljem, a to je opustit se, zabavit, isplesat i na dva dana zaboravit sav stres i negativu. Lockeri, šankovi i sve ostalo nalazi se unutar kompleksa Maimarkthalle tako da, što god ti trebalo, sve je blizu i ne gubi se puno vremena čekajući u redovima ili mijenjaju pozornica.

Partijanje uz ambijent i ozvučenje koje su organizatori pružili zaista je nešto što se ne zaboravlja. Za iduće izdanje ovog proljeća sprema se još veći spektakl tako da su ova dva dana i dvije pozornice bili idealna uvertira za to.

Time Warp festival već redovito godinama okuplja najbolje izvođače i najvjernije posjetitelje iz cijelog svijeta za vrhunski provod. Od svog začetka je, uz Mannheim, dodano još lokacija tako da tijekom godine možeš posjetiti Time Warp u Španjolskoj, Americi, Brazilu i čak i Čileu. Sve je počelo u Manneimu i nakon ovog dvodnevnog jesenskog izdanja za proljeće se priprema još veći spektakl.

Biti će to jubilarno 30. izdanje festivala za što spremaju čak 6 pozornica i 30 sati partijanja. Registracija za 30. izdanje Time Warpa je već otvorena, a nama su na kalendarima već zaokruženi 5. i 6. travnja.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2